Συνέχεια ανταλλαγής επιστολών  ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για τα ερωτήματα του τελευταίου για την βύθιση του Κάλυμνος Σταρ και την ναυπήγηση του νέου σκάφους.

Πεδίο αντιπαράθεσης και παραταξιακών συγκρούσεων έχει γίνει και πάλι η ΑΝΕΚ, καθώς η παράταξη του Γιάννη Μαστροκούκου βάλλει «κατά ριπάς» εναντίον του προέδρου Γιώργου Θανάτση, από την αρχή της δημοτικής περιόδου και ο δεύτερος ανελλιπώς δίνει κάθε φορά απάντηση στα όσα του καταλογίζονται.

Επαρκείς θεωρεί τις απαντήσεις που έδωσε ο Γ. Θανάτσης για τα ερωτήματα που τέθηκαν από τον Γ. Μαστροκούκο προς την Γ.Σ. της ΑΝΕΚ και το γεγονός ότι επανήλθε, κατά τον ίδιο, οφείλεται στο ότι «δεν εξυπηρετεί το αφήγημά σας στην αντιπολιτευτική σας τακτική» και παρακάτω τονίζει πως «δε σας ενδιαφέρει το συμφέρον της ΑΝΕΚ ή του νησιού μας, αλλά το μικροπαραταξιακό σας συμφέρον».

Ακολουθεί η επιστολή – απάντηση του Γ. Θανάτση προς τον Γ. Μαστροκούκο:

Κάλυμνος,  14/09/2022    

            Αρ Πρ. 304

       ΠΡΟΣ : Ιωάννη Μαστροκούκο

   Εκπρόσωπο Δήμου στη ΓΣ της ΑΝΕΚ      

ΚΟΙΝ: ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Ταυτάριθμη επιστολή σας που απευθύνεται στον Πρόεδρο και στα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ

                       Η επιστολή σας κανονικά δε χρήζει απαντήσεως, γιατί δε αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο, Αοριστολογίες, υποθέσεις, αφορισμοί, που ολοφάνερα έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα. Και ποιοι είναι αυτοί:

  1. Για το 1ο θέμα που θίξατε σας απάντησα πολύ συγκεκριμένα. Η απάντησή μου δε σας ικανοποιεί, γιατί δεν εξυπηρετεί το αφήγημά σας στην αντιπολιτευτική σας τακτική. Σας υπενθύμιζα ξεκάθαρα ότι:

” Σας τονίζω για άλλη μια φορά ότι η ΑΝΕΚ δεν είναι πεδίο παραταξιακών συγκρούσεων. Δεν κάνετε καλό ούτε στην ΑΝΕΚ, ούτε στο νησί με τη διαρκή επιθετική σας τακτική. Αντιθέτως υποδηλώνετε  στους συμπολίτες μας ότι δε σας ενδιαφέρει το συμφέρον της ΑΝΕΚ ή του νησιού μας, αλλά το μικροπαραταξιακό σας συμφέρον. Σας καλώ να παραδειγματιστείτε από τη συμπεριφορά των αντιπολιτεύσεων της Κω, οι οποίες δεν εξέδωσαν καμιά απολύτως ανακοίνωση – λίβελο για τη ζημιά  στο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ. Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές αντιπολιτεύσεις απέναντι στις εταιρείες τους. Εσείς αντίθετα εξακολουθείτε να αναμασάτε τα ίδια πράγματα και επιπλέον να καλύπτετε τον πρώην πρόεδρο Μιχαήλ Λελέκη , ο οποίος έκανε ψευδή  καταγγελία εναντίον της ΑΝΕΚ και έδωσε το πρόσχημα σε  άλλη ασφαλιστική εταιρεία να μην πληρώσει την αποζημίωση που όφειλε.» Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αν εσείς δε θέλετε να το παραδεχθείτε, θα σας το θυμίζουν καθημερινά οι συμπατριώτες μας.

  •  Εσείς επιλέξατε  να καλύψετε πολιτικά τον κ. Λελέκη. Όχι ποινικά, διότι το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για όλους του κατηγορούμενους, αλλά πολιτικά. Όπως ακριβώς και για την ψευδή καταγγελία στο Λιμεναρχείο στη διαμάχη μας με άλλη ασφαλιστική. Από τις αντιδράσεις σας αρχίζω να πιστεύω ότι είσαστε και πίσω από την καταγγελία στο Λιμεναρχείο της Νάξου. Η στάση σας αυτό υποδηλώνει. Ελπίζω ( καλοπροαίρετος εγώ) να μην ισχύει. Δεν έχει όμως άλλους ανταγωνιστές η ΑΝΕΚ που να θέλουν το κακό της. 
  • Αναφέρεστε σε υπερχρέωση της εταιρείας μας λόγω της ναυπήγησης του νέου μας πλοίου. Πρώτα-πρώτα  δε ρίχνετε μια ακόμη ματιά στον ισολογισμό; Με 350.000€ καθαρά κέρδη μιλάτε για υπερχρέωση; Μήπως δεν καταλαβαίνετε ότι όσα θα καταβάλουμε για τη ναυπήγηση του σκάφους αποτελούν πάγια περιουσιακά στοιχεία και αυξάνουν το ενεργητικό; Πιο απλά δεν καταλαβαίνετε ότι ενδυναμώνεται έτσι η εταιρεία;
  • Κι αν το νέο μας πλοίο σας φαίνεται ακριβό πηγαίνετε να βρείτε φθηνότερο για πλοίο μήκους 30 μέτρων, πλάτους 7,20, μεταφορικής ικανότητας 200 επιβατών , των αποσκευών τους και 10 δικύκλων,  ταχύτητας 25 knots, για δρομολογιακούς πλόες 10νμ και περιηγητικούς 30 και 80νμ. Να σας θυμίσω την επισκευή σας των 880.000€; Να σας θυμίσω ότι φεύγοντας αφήστε χρέη στην εταιρεία μας 1.100.000€ και ένα «πανέμορφο» δάνειο στην Eurobank  500.000€  το οποίο πήρατε τον Μάιο του 2011, όταν πια είχατε χάσει τις εκλογές και είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της κατάχρησης των 409.000€; Αντί να φροντίσετε να επιστραφούν τα χαμένα χρήματα στην ΑΝΕΚ, εσείς χρεώνατε κι άλλο την εταιρεία. Αυτά συνιστούν ενδιαφέρον για την ΑΝΕΚ, από σας τον εκλεγμένο; 
  • Ακούστε κ. Μαστροκούκο. Το ότι είστε εκλεγμένος  Δημοτικός Σύμβουλος δε σας δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρεστε ως κήνσορας. Είστε εκπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση. Προσωπικά δεν έχετε ούτε μια μετοχή. Άρα αντιπολιτεύεστε εκ του ασφαλούς.

Όπως ακριβώς πολιτεύτηκε και το μέλος της παράταξής σας ( το οποίο πολιτικά καλύπτετε) και σήμερα κατηγορούμενος για κακούργημα με ιδιαίτερα τεχνάσματα που συνιστούν δόλο. Και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Μήπως και αυτό σας υβρίζει;  Μήπως και αυτό σας συκοφαντεί; Θίγεται η αξιοπρέπειά σας επειδή σας θυμίζω γεγονότα που θέλετε να ξεχαστούν και δεν τα δημιούργησα εγώ, αλλά εσείς;

  • Και μια πληροφορία που δε γνωρίζετε: όλες μας οι ενέργειες δεν είναι ατομικές, αλλά συλλογικές. Το ΔΣ αποφασίζει για όλα. Εκτός από τις επιστολές που απευθύνετε σε μένα προσωπικά. Γι’ αυτές είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος. Και όπως γνωρίζετε, από το 2003 που ξεκινήσατε τον πόλεμο εναντίον μου με σωρεία μηνύσεων, αναφορών, καταγγελιών (από τις οποίες ούτε μια δεν ευοδώθηκε), δε σας φοβάμαι. Αντιθέτως θα σας θυμίσω μια παροιμία που σας ταιριάζει απόλυτα: «λαγός την φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του».

Ο

Πρόεδρος

Δρ. Γεώργιος Θανάτσης