Το μείζον θέμα της Καλύμνου, που αναδεικνύει με απανωτά δημοσιεύματα ο “Π.τ.Κ.” θίγει με σημερινό δελτίο τύπου η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου

Με τον τίτλο “Σύγχρονος Έλγιν» το Υπουργείο Πολιτισμού” και με ‘ενα μήνυμα προς το Υπουργείο Πολιτισμού, για τα Χάλκινα Αγάλματα που από το 2015 δεν έχουν ακόμα επιστραφεί στο Μουσείο Καλύμνου, η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ διαμηνύει την αντίδραση που θα υπάρξει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Επιστρέψτε στο νησί ΤΩΡΑ, αυτά που του ανήκουν, γιατί θα βρείτε μπροστά σας την οργή και αγανάκτηση ΟΛΩΝ των Καλυμνίων!”.

Το θέμα που έχει αναδειχτεί από τοπικούς παράγοντες, βουλευτές και για το οποίο ο “Π.τ.Κ.” έχει αφιερώσει πολλά δημοσιεύματα, εξέδωσε σήμερα δελτίο τύπου η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου, ζητώντας την άμεση επιστροφή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, όπου ανήκουν.

Ακολουθεί το δ.τ.

Κάλυμνος 08/6/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σύγχρονος Έλγιν» το Υπουργείο Πολιτισμού!

Πληροφορούμαστε, πως οι Χάλκινες Αρχαιότητες (μέρη Θωρακοφόρου Ηγεμόνα), που αποσπάστηκαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλύμνου το 2015 με την πρόφαση ότι θα συμμετάσχουν σε 3 εκθέσεις στο εξωτερικό (Φλωρεντία, Λος Αντζελες, Ουάσιγκτον, Ιαπωνία) και θα επιστραφούν μετά το πέρας τους, το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει σκοπό να τις επιστρέψει! Σκοπεύει δε, να εκθέσει τα σπάνια αυτά κομμάτια αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας για το νησί μας, σε νέο μουσείο που πρόκειται να λειτουργήσει στον Πειραιά!

Όλοι οι τοπικοί φορείς αλλά και κοινοβουλευτικοί, έκαναν παρέμβαση είτε δημόσια είτε δια ζώσης με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, δίχως να πάρουν καμία απολύτως απάντηση για το πότε και αν οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί θα επιστραφούν στον τόπο που αλιεύθηκαν.

Τη μεγαλύτερη αγανάκτηση, δικαίως, την έχουν οι ψαράδες μας, οι οποίοι έφεραν στο φως τις αρχαιότητες και απαιτούν εδώ και τώρα από το Υπουργείο να πράξει το αυτονόητο και να επιστραφούν στο σπίτι τους.

Η Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ, πάντα παρούσα σε κοινωνικά αλλά και ουσιαστικά θέματα που ταλανίζουν την τοπική μας κοινωνία, θα δώσει αγώνα μαζί με όλους τους συμπατριώτες μας για να καμαρώσουμε ξανά στο Αρχαιολογικό μας Μουσείο τα κοσμήματα αυτά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το μήνυμα στο Υπουργείο Πολιτισμού ξεκάθαρο και σαφές.

Επιστρέψτε στο νησί ΤΩΡΑ, αυτά που του ανήκουν, γιατί θα βρείτε μπροστά σας την οργή και αγανάκτηση ΟΛΩΝ των Καλυμνίων!

    Ο Γραμματέας Τ.Ο. Καλύμνου

Μικές Ζηρούνης