Μια νέα σελίδα ανοίγει για την Ακαδημία Καλύμνου, καθώς ο «αρχιτέκτονας» των ιστορικών στιγμών που έζησε το μπασκετικό σωματείο του νησιού, ο Χρήστος Καλαϊτζίδης, αφήνει τη θέση του στον πάγκο της ομάδας, στον Χρήστο Αβεκλούριο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Κάλυμνο ο νέος τεχνικός της Ακαδημίας, ο οποίος παραλαμβάνει τα ηνία της ομάδας από έναν άνθρωπο που έγραψε ιστορία στο τοπικό μπάσκετ, αφού «στα χέρια του» η ομάδα έζησε μοναδικές στιγμές και διακρίσεις, ενώ πριν αφήσει την ομάδα, της χάρισε μια ακόμη διάκριση, με την «στέψη» των εφήβων της Ακαδημίας, πρωταθλητών Δωδεκανήσου.

Όπως αναφέρει η σελίδα 12sports, ο 45χρονος Χρήστος Αβεκλούριος είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Ακαδημίας Καλύμνου, ο οποίος είπε σήμερα το ”ναι” και μετακομίζει μόνιμα στην Κάλυμνο, αφήνοντας τον Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, μετά από 9 χρόνια στα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Η Ακαδημία Καλύμνου, σήμερα προχώρησε στην επίσημη ανακοίνωση για την απόκτηση του νέου κόουτς αναφέροντας τα εξής: «Η Κάλυμνος Πρότυπη Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (C.B.A.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Χρήστο Αβεκλούριο, ο οποίος θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί της ομάδας μας από τη νέα σεζόν.  Ο Χρήστος Αβεκλούριος έχει μακρά παρουσία στο χώρο του μπάσκετ αφού διετέλεσε προπονητής στα τμήματα υποδομής του Γ.Α.Σ. Ιάλυσος επί εννέα συνεχή χρόνια. Καλώς ήρθες κόουτς».

(Πληροφορίες από 12sports)