Όλα δείχνουν πως ξεκίνησε για τα καλά η προεκλογική περίοδος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, με την παράταξη του τ. Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή να προχωρά στην πρώτη δημόσια παρουσία, με την σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ

Με τους συμβούλους της παράταξης, Μικέ Ρήγα και Ποθητό Μαγκούλια, ο Γιάννης Γαλουζής, έκανε αρχικά μια παρουσίαση του έργου που παρήγαγε ως δημοτική αρχή την περίοδο που είχε την διοίκηση του Δήμου, αναφέροντας αναλυτικά όλα τα έργα τα οποία διαχειρίστηκε, εστιάζοντας στα μεγάλα έργα, όπως αυτό του ΧΥΤΑ, που η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει ακόμα διεκπεραιώσει. Τόνισε πως άσκησε διοίκηση στον Δήμο κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ένας δήμο καταχρεωμένο, με πολλά προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα, στις καθυστερήσεις των έργων από τη δημοτική αρχή και καυτηρίασε τη συμπεριφορά του Δημάρχου ο οποίος δεν τους δέχθηκε στον αγιασμό του βρεφονηπιακού σταθμού, προσθέτοντας ότι τις αποφάσεις για το βρεφονηπιακό σταθμό δεν τις είχε ψηφίσει η παράταξη Διακομιχάλη, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι εσκεμμένα καθυστέρησαν το έργο αυτό. Μίλησε την Σχολή Μηχανικών στην ΑΕΝ είπε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε και είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός επί δικής του θητείας και οι στόχοι τώρα είναι η στελέχωση με διδακτικό προσωπικό και οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Τόσο ο τ. Δήμαρχος όσο και ο Μικές Ρήγας, (και ειδικά ο δεύτερος) αναφέρθηκαν με σκληρό λόγο στην λειτουργία της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία χαρακτήρισαν παρακμιακή και έκνομη και πρόσθεσαν ότι στόχος τους είναι η ανατροπή ενός καθεστώτος που ταλανίζει την Κάλυμνο για πάνω από 20 χρόνια.

Η παρουσία του Ποθητού Μαγκούλια στο πάνελ, φυσικά και δεν εξέπληξε κανέναν, αφού εδώ και αρκετό καιρό ήταν γνωστό πως είχε γίνει η “επαναπροσέγγιση” με την πρώην παράταξή του. Ο Γ. Γαλουζής, στην προσπάθειά του να μην δοθεί έκταση στο θέμα και να “καλύψει” κατά κάποιο τρόπο τον δημοτικό του σύμβουλο, “πήρε πάνω του” την υπόθεση και μάλστα ζήτησε και … συγνώμη για τους λόγους που οδήγησαν τον τ. πρόεδρο του ΔΣ στην ενεξαρτητοποίηση.

Ο ίδιος ο Π. Μαγκούλιας, μίλησε σε γενικές γραμμές για τα αίτια που τον απομάκρυναν, επαναλαμβάνοντας όσα είχε αναφέρει κατά την ανεξαρτητοποίησή του τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός της δήλωσης που έκανε, όταν αναφερόμενος στην περίοδο που συμμετείχε στην νέα κίνηση, δεν είχε διακόψει τις επαφές του με την παράταξη “Νέα Κάλυμνος” και κυρίως με τον Μικέ Ρήγα αλλά και με τον Γ. Γαλουζη. Για την ομάδα που φέρονταν και ως ιδρυτικό μέλος, τόνισε πως διαπίστωσε “αργοπορία” και λανθασμένες τακτικές, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε. Σε γενικές γραμμές, δεν διευκρινίστηκαν τόσο τα αίτια της αποχώρησης όσο και εκείνα που τον έκαναν να “επαναπατριστεί”, παρά τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους και, βέβαια, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Π. Μαγκούλιας, θα κριθεί για τις επιλογές και την τακτική του

Ακολουθούν τα βίντεο από την συνέντευξη, όπως τα κατέγραψεη Ειρήνη Χαλκίτη:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video