Με την παρουσία της Π.τ.Δ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα εορταστεί φέτος η επέτειος της Ναυμαχίας του Γέροντα στις 29 Αυγούστου, που θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του Δήμου και του Επαρχείου, για την ιστορική αυτή επέτειο.

Την Κυριακή 29 Αυγούστου, θα βρίσκεται στην Κάλυμνο η Π.τ.Δ. για να τιμήσει την 188η επέτειο της 29ης Αυγούστου 1824, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ακολουθεί το δ.τ. του Δήμου:

ΔΗΜΟΣ  ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

                               ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΤΗΣ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ.

Με χαρά ανακοινώνουμε την αποδοχή της πρόσκλησης μας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να παραστεί στην κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Καλυμνίων και το Επαρχείο Καλύμνου για τη Ναυμαχία του Γέροντα την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.

Η κ. Πρόεδρος θα προσδώσει τη μέγιστη τιμή στους ήρωες αγωνιστές και το ιστορικό γεγονός της μεγαλύτερης νίκης των Ελλήνων στη θάλασσα που έλαβε χώρα στα νερά της Καλύμνου στις 29 Αυγούστου 1824.

Το νησί μας καθίσταται με τον πλέον επίσημο τρόπο το επίκεντρο του εορτασμού της επετείου πανελληνίως, ειδικά φέτος που η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ανακοινώνουμε επίσης, ότι ο Δήμος μας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε να ανακηρύξει την κ. Σακελλαροπούλου επίτιμη δημότη Καλύμνου σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια των λαμπρών επετειακών εκδηλώσεων.

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Προέδρου στο νησί μας που διαμορφώνουμε Δήμος και Επαρχείο σε συνεργασία με την Προεδρεία της Δημοκρατίας, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.