Στο φακό του Παλμού της Καλύμνου μίλησε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Καλύμνου, Γιάννης Ιακώβου, φυσικά για την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σήμερα 30 Μαϊου ήταν η πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, με τα ΕΠΑΛ να ανοίγουν τη δύσκολη αυτή διαδικασία για χιλιάδες υποψηφίους, με την εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και το θέμα για ανάπτυξη κειμένου ήταν «Βιβλίο: Η σημασία και η χρησιμότητά του για τον άνθρωπο», ενώ το λογοτεχνικό κείμενο ήταν απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», με τους υποψηφίους να δηλώνουν πως τα θέματα ήταν απλά και είχαν διδαχτεί κατά το σχολικό έτος στην τάξη.

Όπως ενημέρωσε Γ. Ιακώβου, οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Ιουνίου και αφορούν 80 υποψήφιους που διαγωνίζονται για μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις σχολές Εμπορικού Ναυτικού, με την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά την πρώτη ημέρα, ενώ αύριο Παρασκευή 31 Μαϊου τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, που θα κληθούν και εκείνοι να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Στο βίντεο τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου στο φακό του Παλμού της Καλύμνου:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video