Με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης.
Στην διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την θετική πορεία της τουριστικής σεζόν, καθώς και για το σύνολο των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά αυτήν την ιδιαίτερη περίοδο, λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία, με τον τουρισμό να αποτελεί την μεγάλη πρόκληση και παράλληλα το μεγάλο στοίχημα διαχείρισης στην ιδιάζουσα αυτή κατάσταση.
Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το διαρκές προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει για όλα τα ζητήματα των νησιών, καθώς και για τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και την συνεργασία με το κυβερνητικό επιτελείο, για κάθε ζήτημα που ανακύπτει.
Μια συνεργασία που στηριζόμενη σε σχέδιο, οργάνωση και αντανακλαστικά, απέδωσε τα μέγιστα και κατά την πρόσφατη πυρκαγιά που ξέσπασε την 1η Αυγούστου στο νησί της Ρόδου και που η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν ταχύτατη και αποτελεσματική.
Ειδικά για το θέμα του τουρισμού που συνολικά για τη χώρα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα, δεδομένου ότι για πρώτη φορά στην ιστορία επιχειρείται τουρισμός εν μέσω πανδημίας, ο Περιφερειάρχης αφού ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις εντυπωσιακές , υπό τις παρούσες συνθήκες, επιδόσεις του Νοτίου Αιγαίου, τον ευχαρίστησε για τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τη συνεργασία σε αυτόν τον τόσο νευραλγικό τομέα για την οικονομία των νησιών και της χώρας συνολικά, που οδήγησαν στα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα που έχουν φέρει μέχρι σήμερα τα νησιά , με τη σεζόν να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Ο κ. Χατζημάρκος επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι όλα τα μηνύματα για τους επόμενους μήνες είναι εξαιρετικά θετικά, η συνέχεια είναι εξίσου απαιτητική, αφού η πανδημία είναι ακόμη εδώ, γεγονός που απαιτεί συνεχή εγρήγορση, επαγρύπνηση και αντανακλαστικά στη δημόσια διοίκηση, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των καταστάσεων της περιόδου που διανύουμε.
Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό, ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
“Σε μια περίοδο με πρωτόγνωρες προκλήσεις, καλούμαστε να πορευθούμε δημιουργικά και υπεύθυνα. Καλούμαστε να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και αντανακλαστικά, στην βάση της συλλογικής δουλειάς και της ενεργοποίησης της κοινωνίας των πολιτών. Το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τα ζητήματα των νησιών και ο σταθερά ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τα κυβερνητικά στελέχη και τους συνεργάτες του, κάνουν αυτό το έργο ευκολότερο και τον αγώνα όλων μας, αποτελεσματικό. Παραμένουμε στις επάλξεις, αφοσιωμένοι στην παραγωγή έργου, μέχρι την τελική νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό που αναστάτωσε την ζωή μας. Τα νησιά μας, με τις επιδόσεις τους, για μια ακόμη φορά στην ιστορία τους, φωτίζουν τον δρόμο της δημιουργικότητας και φέρνουν τις καλές ειδήσεις που τόσο έχουμε ανάγκη. Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην αξία της συνεργασίας, της συλλογικής δουλειάς για την επίτευξη του κοινού στόχου”.

(Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ν.Α.)