Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, που στεγάζεται στον χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου, βρέθηκε αντιπροσωπεία της παράταξης “Η Κάλυμνος Αλλάζει”, με τον επικεφαλής Γιώργο Μαύρο, τόσο λόγω των ημερών των Χριστουγέννων που πλησιάζουν όσο και λόγω της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, που ήταν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και διαπίστωσαν την κατάσταση που υπάρχει ενώ μοίρασαν συμβολικά δώρα στα παιδιά.

Ο Γιώργος Μαύρος τόνισε στο φακό της Εύης Κουκιαϊνη, πως η σημερινή επίσκεψη ήταν συμβολική, καθώς δεν επισκέφθηκαν το σχολείο την ημέρα που καθιερώθηκε για τα άτομα με αναπηρία, με σκοπό να αναδειχθή η ανάγκη τα παιδιά αυτά να τυγχάνουν του ενδιαφέροντος και της μέριμνας όχι μόνο σε επετειακές ημέρες, αλλά να βρίσκονται στο ενδιαφέρον της πολιτείας και της κοινωνίας συνεχώς.

Ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε την ανάγκη να μεριμνήσει ο Δήμος ώστε να μετεστεγαστεί το σχολείο σε χώρο πιο κατάλληλο, καθώς ο σημερινός είναι εντελώς ακατάλληλος για τη σχολική διαδικασία και ειδικά για τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Η πρόσβαση στους χώρους είναι προβληματική και παράλληλα απουσιάζουν οι απαραίτητες δομές, ώστε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να αποδώσουν. Ο Γιώργος Μαύρος τόνισε ότι σαν κοινωνία πρέπει να αναδείξουμε τα δικαιώματα όλων των ευπαθών ομάδων και την ίση αντιμετώπιση σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Φυσικά η δασκάλα του σχολείου και μέλος της παράταξης, Μαρία Ζαχαροπούλου, ήταν πιο αναλυτική στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο, καθώς τα βιώνει στην καθημερινότητά της και ανέδειξε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Τα μέλη της παράταξης, Γιάννης Μαγκάκης, Πόπη Μαύρου, Μιχάλης Πλάτσης και Κώστας Στεφανίδης, επεσήμαναν με τη σειρά τους την ανάγκη να αναδειχθούν τα δικαιώματα των ευπαθών ομάδων και ιδιαίτερα των παιδιών με ειδικές δεξιότητες.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video