Την μη αξιοποίηση  από τον Δήμο του ακινήτου στον Άγιο Θεολόγο, επιφάνειας περίπου 3,5 στρεμμάτων, που είχε αγοραστεί πριν μερικά χρόνια έναντι μισού εκατομμυρίου ευρώ περίπου και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός, σχολιάζει με σημερινό δελτίο τύπου η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί το δ.τ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                  ΚΑΛΥΜΝΟΣ 15/02/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέρασαν αρκετά χρόνια, από τότε που αγοράστηκε από τον Δήμο μας, ο μεγάλος ακάλυπτος χώρος κοντά στο Ιερό Ναό του Αγ. Θεολόγου,  επονομαζόμενος και ως «Χωράφα».  Η συνολική έκταση του χώρου είναι  3.456 τμ , ενώ συμπεριλαμβάνεται και υφιστάμενο παλαιό οίκημα. Η αγορά έγινε έναντι του ποσού των 443.692 ευρώ.

Στο χρονικό αυτό διάστημα ακούμε μόνο εξαγγελίες από τον  δήμαρχο κ. Διακομιχάλη. Αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκο. Ο χώρος βρίσκεται εκεί αναξιοποίητος και τα υπάρχοντα κτίρια σε λίγο θα αποτελούν παρελθόν. Οι υποσχέσεις και τα οράματα δίνουν και παίρνουν, με μεγαλύτερη έξαρση κατά την προεκλογική περίοδο.

Λόγια, λόγια , λόγια… και μηδέν αποτελεσματικότητα. Με βασική αρχή… πάντα οι άλλοι φταίνε!

Στις 13 Δεκεμβρίου 2021, πέρασε από την οικονομική Επιτροπή ,με ψήφους μόνο της δημοτικής αρχής, η αποδοχή δωρεάν μελέτης, για τον εν λόγω χώρο. Η μελέτη ακυρώνει και ανατρέπει προηγούμενους σχεδιασμούς, όπου προέβλεπαν την κατασκευή κλειστού πολιτιστικού κέντρου συνολικής επιφάνειας 707 τ.μ. με την χορηγία του ευεργέτη της Καλύμνου κ. Γιάννη Χαλίκου. Η τωρινή μελέτη του κ. Διακομιχάλη, προβλέπει δημιουργία ανοιχτού θεάτρου και σιντριβάνι , προφανώς για να βάλει ψαράκια.

Ο κ. Διακομιχάλης , «πανηγυρίζοντας» δηλώνει ,ότι άλλη μια προεκλογική του δέσμευση παίρνει «σάρκα και οστά.» Πώς καταφέρνει να λέει μόνο «λόγια, λόγια μακριά σαν κομπολόγια» με αποτέλεσμα, μηδέν ,είναι άξιο  απορίας!

Όμως ,«Άνθρακες ο θησαυρός». Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, απέρριψε ομόφωνα την μελέτη. Ο δήμαρχος αντί προβληματισμού «κυνηγά μάγισσες».

Κύριε Δήμαρχε, επιτέλους αφήστε τις «δουλειές του ποδαριού» και  τα  «πασαλείμματα.» Προχωρήστε σε ένα αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, για την αξιοποίηση του χώρου, όπως αξίζει και ταιριάζει σ΄ αυτήν την κοινωνία , ενός χώρου που λείπει από την Πόθια και την Κάλυμνο.

Για την Παράταξη

Μαστροκούκος Γιάννης