Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Η παράταξη του τ. Δημάρχου, μετά την χθεσινή δημοσίευση του ΦΕΚ για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου, κοινοποίησε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                                                                                

«ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»    

ΠΡΟΣ ΜΜΕ                                                                                                                    

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,03/02 /2023

ΘΕΜΑ: Ίδρυση τμήματος Μηχανικών Α.Ε.Ν Καλύμνου.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο για την ίδρυση του τμήματος Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου. Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη κατα την επίσκεψη του στην Κάλυμνο στις 09/06/2019, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υλοποιήθηκε.

Χαιρόμαστε που η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου θα συμπληρωθεί με το τμήμα Μηχανικών και με ενιαία διοίκηση θα προσφέρει τη δυνατότητα σε συμπατριώτες μας να σπουδάσουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ένα όνειρο που η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Γαλουζή ολοκλήρωσε σε ελάχιστο χρόνο το 2018 φαίνεται να ολοκληρώνεται με την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών.

Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να αναλάβει αλλά και να ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η ίδρυση να καταστεί πραγματικότητα. Είναι η σειρά της σημερινής δημοτικής αρχής και του κ. Διακομιχάλη να εκδηλώσουν άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του ακινήτου στη θέση ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΣ για να υποδεχθεί τους νέους φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2023, με την έναρξη του νέου Ακαδημαικού έτους 2023-2024.

Σημειωτέο ,ότι σήμερα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ίδρυση νέας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με σχολή Πλοιάρχων στη Λακωνία ,γεγονός που δείχνει ότι ο ανταγωνισμός στη ναυτική εκπαίδευση διαρκώς αυξάνεται και οφείλει η τοπική αυτοδιοίκηση και η κοινωνία της Καλύμνου να στηρίζει και να διαφυλάττει την Α.Ε.Ν Καλύμνου.

Για την παράταξη

Ο επικεφαλής

Ιωάννης Γαλουζής.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος