Μαζί με όλη του την ομάδα , κατέφθασε στο χώρο των ομιλιών, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, λίγο μετά τις οκτώ, για την τελευταία του ομιλία στην πλατεία, σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε το μέλος της παράταξης Βαλαντούλα Καναβούρη, ο οποίος προσήλθε στο βήμα και παρέλαβε το κείμενο της ομιλίας από την κόρη του.

Ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την εμπιστοσύνη στην παράταξη του και αμέσως έστειλε το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στην Κάλυμνο και τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή με συνοχή θα δώσει την ανάπτυξη στο νησί.

Επανέλαβε πολλές φορές την αλλαγή, νοοτροπίας, στη σχέση του πολίτη με τον Δήμο, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι ανοικτός σε όλους, χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές.

Αυτός ο τόπος έχει ανάγκες από νοικοκυρεμα, ώστε να προχωρήσει στα επόμενα πέντε χρόνια, γιατί η Κάλυμνος δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση και πρέπει να αφήσει πίσω τα πάθη του παρελθόντος, υπογράμμισε ο Γιάννης Μαστροκούκος, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του νησιού.ι αναρρίχησης, ιαματικού τουρισ

Κέντρο της πολιτικής του τόνισε ότι είναι ι άνθρωπος και όλοι οι πολίτες και ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, με εντιμότητα, αποτελεσματικότητα και όχι ειλικρίνεια κατ’ επίφαση, για μια Κάλυμνο της εξωστρέφειας, γιατί, υπογράμμισε, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιο.

Η Κάλυμνος διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, ώστε να γίνει κέντρο αναρρίχησης, ιαματικού τουρισμού, γιατί διαθέτει αστείρευτες πηγές, μια σημαντική παράδοση, ανθρώπινο δυναμικό, ικανό για όλα.

Δυστυχίας άρχισε το σόου, όπως τόνισε, με την παραπληροφόρηση και όλα τα άλλα και απευθυνόμενος στον κ. Γαλουζή, είπε ότι δεν αξίζει να δηλητηριάζεται ο κόσμος, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Αναφέρθηκε στο τελευταίο δελτίο τύπου και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ενώ τόνισε ότι με τον κ. Θανάτση δεν θα υπάρξει καμία σχέση ούτε τώρα ούτε στο μέλλον και διοίκηση θα ασκήσουν μόνο τα αιρετά μέλη της παράταξης. Αρνήθηκε τη συνεργασία με τον Διακομιχάλη, την οποία προβάλλουν οι αντίπαλοι του.

Αυτό που πρεσβεύει είναι η αλλαγή και εγκατάλειψη του παρελθόντος και υποσχέθηκε συνέχεια του αγώνα με τιμιότητα και σεβασμό και έτσι θα διοικήσει τον Δήμο την επόμενη μέρα.

Ο Γαλουζης, ως δήμαρχος είχε πάρει απόφαση τοποθέτησης Ανεμογεννητριών που θα καταστρέψουν το περιβάλλον, θέτοντας το ερώτημα αν θα συνεχίσει αυτή την απόφαση του. Επίσης είπε ότι για το υποθαλάσσιο πάρκο, ο Γαλουζης δεν θα το αξιοποιήσει σαν τέτοιο, θέτοντας ερωτήσεις επίσης αν θα παραχωρήσει τη γραμμή Κάλυμνος Μαστιχάρι σε ιδιώτες αλλά και για την ΑΝΕΚ, ρώτησε αν θα μένει ως έχει ή θα παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο σε ιδιώτη.

Εκείνος θα αναβαθμίσει τα σκάφη της ΑΝΕΚ και θα διατηρήσει τον δημοτικό της χαρακτήρα, όπως και δήλωσε την αντίθεση του με ανεμογεννήτριες. Άμεσα θα προχωρήσει στα μέτρα για να σταματήσει να καίει η χωματερή και να ολοκληρωθεί η διαχείριση απορριμμάτων. Στόχος είναι η αξιοποίηση έργων που θα φέρουν πόρους στο νησί όπως η αξιοποίηση των Θερμοπηγών, αναπτύσσοντας τον ιαματικό τουρισμό που έχει τεράστιο μέλλον, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες. Το υποθαλάσσιο πάρκο, θα υλοποιηθεί από την δημοτική του αρχή, γιατί δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητο, ως ένας τουριστικός προορισμός, που θα φέρει σημαντικές επενδύσεις. Το λιμάνι της. Καλύμνου, θα το προχωρήσει και θα το υλοποιήσει, ιδιαίτερα το εξωτερικό λιμάνι, που το έχει προχωρήσει ο Μιχάλης Μπούκης. Τα στέγαστρα της πλατείας, πρέπει να βρουν λύση και οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να είναι μόνοι τους, αλλά χρειάζεται συμπαράσταση στους επαγγελματίες και να πληρώνουν πρόστιμα και πρέπει να προσδιοριστεί η παραλιακή ζώνη, ώστε να λυθεί το μεγάλο ζήτημα. Τέλος αναφέρθηκε στη Ψέριμο, στην οποία πρέπει να γίνουν έργα, όπως η ανάπλαση, αλλά και αυτό να αφορά όλες τις περιοχές του νησιού και κυρίως να σταματήσουν οι οσμές από τα αντλιοστάσια, τα οποία δημιουργούν το πρόβλημα. Πρέπει να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός δρόμος και όσον αφορά την καθαριότητα, τόνισε ότι η Κάλυμνος πρέπει να καθαρίσει, ενώ περιέγραψε την τραγική εικόνα των στάσεων των λεωφορείων.

Ιδιαιτερη αναφορά έκανε στην νεολαία, που πρέπει να γίνουν οι επενδύσεις για να μένουν στον τόπο τους και έκανε μια εξαγγελία, ότι θα αξιοποιηθεί το οικόπεδο κάτω από το γήπεδο και ότι βρέθηκε ο τρόπος να αποκτηθεί από τον Δήμο.

Τόνισε ότι υπόσχεται τα λόγια να γίνουν πράξεις και πρόσθεσε ότι θα αξιοποιηθούν όλοι, γιατί είναι η εποχή της συλλογικότητας και της δράσης και έστειλε το μήνυμα για το μέλλον, με ενότητα και πλαισιώθηκε από τους συνεργάτες του χαιρετώντας το ακροατήριο.