Το Boutique Restaurant “Το Μαγαζάκι που λέγαμε” της chef Μαρίας Κλήμη από την Κάλυμνο, επισκέφθηκε ο γνωστός γευσιγνώστης Ηλίας Μαμαλάκης στα Ιωάννινα και τα σχόλια που έκανε στο Facebook, δείχνουν πως έμεινε περισσότερο από ενθουσιασμένος από τα πιάτα που του ετοίμασαν η Μαρία και τα κορίτσια της, αφού ως γνωστόν το εστιατόριο είναι μια … γυναικεία υπόθεση.

Η Μαρία Κλήμη, έχει στήσει το εστιατόριο στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα εδώ και χρόνια και, όπως γράφει και ο Η. Μαμαλάκης αφήνει πάντα τις καλύτερες των εντυπώσεων, αφού τα πιάτα που ετοιμάζει το team, είναι “με απολύτως ελληνική πρώτη ύλη και συνταγές από την παράδοση” και αυτό είναι το μυστικό της όλης επιτυχίας. Να επισημανθεί βέβαια πως δεν απουσιάζουν οι συνταγές από την πατρίδα της , την Κάλυμνο, τα φύλλα, το μουούρι, τα ρεβύθια φούρνου και άλλα πολλά, που πάντα στολίζουν το μενού αλλά και τις σελίδες των εξειδικευμένων site’s, όπως κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει και ο Παλμός της Καλύμνου.

Ακολουθούν μερικά πιάτα που δοκίμασε ο μεγαλύτερος έλληνας γευσιγνώστης και, αν κρίνει κανείς μόνο από τις εικόνες, δίκαια απέσπασαν τα πλέον κολακευτικά σχόλιά του.

Παστίτσιο με σως μορνέ
Μπριζόλα κουνουπίδι μα σως ξυνο μήλο
Τρίγωνα πανοράματος με κρέμα γαλακτομπούρεκο
Με βάση το σιροπιασμένο τσουρέκι
Σπανακοτυρόπιτα αλλιώς
Σπανακοτυρόπιτα αλλιώς
Κεφαλογραβιέρα σαγανάκι σε κρουστα τραχανά και μέλι από σαμπουκο.
τραχανάς με σιγομαγειρεμενο αρνάκι (confi)
Κασωτικα ντολμαδακια
Βελουτε τραχανά σε ζωμό από σπαράγγια με κιμά από χειροποίητο λουκάνικο