Η Ειρήνη Στέργου με καταγωγή από την Κάλυμνο, ανακηρύχθηκε φιναλίστ για τον διάσημο διαγωνισμό Viatris Pharmacy Student of the Year από την Australian Pharmaceutical Society.

Η Ειρήνη είναι φοιτήτρια φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin (CDU) και η υποψηφιότητά της σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το CDU και η Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας εκπροσωπούνται στην εθνική σκηνή αυτού του βραβείου.

Σε μια συνέντευξη στο CDU Media, η Ειρήνη είπε ότι το όνειρό της να γίνει φαρμακοποιός προήλθε από τη ζωή στο Ντάργουιν με την οικογένειά της «Οι παππούδες μου παίρνουν φάρμακα και ήθελα απλώς να τους βοηθήσω και να βεβαιωθώ ότι κατανοούν το φάρμακο και φροντίζουν την υγεία τους», είπε η Ειρήνη.

Η 23χρονη με καταγωγή από την Κάλυμνο, πρόσθεσε ότι είναι ενθουσιασμένη με την αναγνώριση και ελπίζει μια μέρα να γίνει εξειδικευμένη φαρμακοποιός στο NT ή να εργαστεί σε τοπικές απομακρυσμένες κοινότητες.

«Αισθάνομαι ότι το Ντάργουιν έχει μεγάλες ευκαιρίες για τη φαρμακευτική επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί ασθενείς από διαφορετικές κοινότητες. Επομένως, είναι καλό να καταλάβουν τι παίρνουν», είπε.

Η Irene θα ταξιδέψει τώρα στο Σίδνεϊ για να διαγωνιστεί στον εθνικό τελικό, όπου οι οκτώ φιναλίστ θα αντιμετωπίσουν μια πραγματική κλινική κατάσταση δουλεύοντας με έναν ασθενή με σημεία και συμπτώματα ή ένα αίτημα προϊόντος.

(Πληροφορίες από greekherald.com.au)

Click on the button to load the content from greekherald.com.au.

Load content