Δύο λιγότερο δημοφιλή για τους διεθνείς ταξιδιώτες ελληνικά νησιά, η Κάλυμνος και η Ύδρα, είναι ανάμεσα στους ονειρικούς προορισμούς των συντακτών της βρετανικής εφημερίδας The Times για ταξίδια το 2022.

Πρόκειται για προορισμούς στους οποίους ανυπομονούν να βρεθούν οι συντάκτες της εφημερίδας τη νέα χρονιά και ταξιδεύουν ήδη σε αυτούς νοητά.

Η συντάκτρια Jenny Coad ανέφερε ως ιδανικό προορισμό την Κάλυμνο και την Ύδρα, τα οποία ανακάλυψε μέσα από τα βιβλία του Charmian Clift, «Peel Me a Lotus» και «Mermaid Singing».

Η συντάκτρια ταξίδεψε νοητά στην Κάλυμνο του 1954 και υιοθέτησε ένα μποέμικο τρόπο ζωής στο νησί όπου ο τουρισμός μόλις είχε φτάσει και όπου οι καταδύσεις για σφουγγάρια αποτελούσαν τη βάση της οικονομίας.

Το βιβλίο «Mermaid Singing» περιγράφει τη ζωή μιας οικογένειας εκεί, τις προκλήσεις της μητρότητας και τις ελληνικές παραδόσεις. Το «Peel Me a Lotus» τοποθετείται στις αρχές της εποχή γκλάμουρ της Ύδρας, το 1955. Ο Leonard Cohen δεν είναι ακόμη κάτοικος του νησιού, όμως το νησί προσελκύει καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς, όπως και σήμερα.

Ανυπομονώ να γνωρίσω εάν η Κάλυμνος φέρει σημάδια του παρελθόντος, και να βυθιστώ στην τοπική καλλιτεχνική ζωή της Ύδρας, δηλώνει η συντάκτρια.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνουν οι συντάκτες της εφημερίδας είναι:

Μπανγκαλόρ, Ινδία

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Τhe Cape, Ν. Αφρική

Ταξίδια πολλαπλών προορισμών | Ταξίδι τρένου για Παρίσι, Βαρκελώνη, Μάλαγα, Μαρόκο.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

Νήσοι Φερόες

Ιαπωνία

Γκαλαπάγκος

(Πληροφορίες από vimatisko.gr)