Οι Καλύμνιοι πάτησαν γκάζι στο τελευταίο δεκάλεπτο, είχαν περισσότερες λύσεις και κέρδισαν τον Ιπποκράτη Κω με 75-67, στο ντέρμπι της πρεμιέρας για το ανδρικό πρωτάθλημα!

3 φωτογραφίες:  Ε.Α.ΚΑ- Ιπποκράτης 75-67

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η φιλόδοξη Ε.Α. Καλύμνου, η οποία κέρδισε τον Ιπποκράτη Κω με 75-67, στο ανδρικό ντέρμπι της πρεμιέρας για τον όμιλο νήσων. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Γιώργου Μαύρου να «πατάει γκάζι» στην τελευταία περίοδο και να παίρνει την πολύτιμη νίκη. Στο φινάλε, η Ε.Α.ΚΑ. κατάφερε να κάνει επιμέρους σκορ 26-17 και να πάρει τη νίκη με +8… Με πολυφωνία στο σκοράρισμα και ηγέτες τους Θεοφιλάκο, Τσαούση, Ρογαλίδη και Βλαγκόγια, οι «σφουγγαράδες» κατάφεραν να πάρουν το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα. Το παιχνίδι ήταν άκρως ισορροπημένο αφού οι Βουδούρης και Γερογιάννης βρέθηκαν σε καλή μέρα, ωστόσο η Ε.Α.ΚΑ. είχε περισσότερες επιλογές και ξεκίνησε με το δεξί. Και οι δύο ομάδες έχουν ως στόχο την πρόκριση στη β’ φάση του πρωταθλήματος, με τους Καλύμνιους να κάνουν καλό «ποδαρικό» στο ανδρικό πρωτάθλημα και να παίρνουν τη νίκη με διαφορά που ενεχομένως να παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 15-15, 33-29(ημ.), 49-50, 75-67
Διαιτητές: Νικολάου- Μπουφίδης
Ε.Α. ΚΑΛΥΜΝΟΥ (Μαύρος): Λυμπερέας, Κοπανέζος 5, Ελ Κολί Ρ., Θεοφιλάκος 17(4), Βλαγκόγιας 15, Ελ Κολί Σ., Ρογαλίδης 16(1), Τσαούσης 18, Ζαΐρης 2, Σκουμπουρδής 2, Κάτρης, Τσουκαλάς.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΩ (Αργυρίου): Μπακόπουλος, Γαμβρέλλης 5(1), Βερφάι 2, Ιατρού 8, Λώλος, Σορώτος 4(1), Ζωίδης, Βουδούρης 24(4), Σταμούλης 3, Χατζημάρκου 8, Γερογιάννης 13(1), Κιοσέογλου.

12sports.gr