Η Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Μαρία Καμπούρη, μια νεαρή επιστήμονας στον ευαίσθητο χώρο της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, προτείνει ένα ελαφρύ γεύμα για το καλοκαίρι, γευστικό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες.
Η Μαρία, πτυχιούχος Διαιτολογίας Διατροφολογίας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου, σχεδόν καθημερινά από τη σελίδα της στο Facebook προτείνει ενδιαφέρουσες συνταγές και διατροφικούς συνδυασμούς, κυρίως μελετημένες, ώστε να συμβάλλουν στην υγιεινή διατροφή, που εξασφαλίζει την καλή κατάσταση της υγείας αλλά και την αρμονική και προσεγμένη εμφάνιση, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.
Υλικά:

Ανά μερίδα 🍽:
💪🏻: 536 kcal
🍗: 38,8 gr
🍞: 34,7 gr
🥑: 25,2 ε gr.
Εκτέλεση🥣:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώστε λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το βαλσάμικο ξύδι & τα μπαχαρικά.
- Κόψτε το στήθος σε μικρά κομμάτια πάχους
- Σε μια μεγάλη σακούλα βάζετε 1/3 φλιτζάνι από το μείγμα βαλσάμικου και προσθέτετε το φιλέτο κοτόπουλου. Το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια. Κόψτε τα καρότα στη μέση.
- Βάλτε το μπρόκολο, τα καρότα και τα ντοματίνια στον δίσκο. Αναμειγνύετε με τα μπαχαρικά: κνορ λαχανικών, ελαιόλαδο, σκόρδο σε σκόνη και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση.
- Ψήνετε τα λαχανικά για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε. Βάλτε τα λαχανικά σε κάθε πλευρά του δίσκου και τοποθετήστε το φιλέτο κοτόπουλου στο κέντρο. Αλείφουμε με πινέλο 1/3 φλιτζάνι από το μείγμα βαλσάμικο + ιταλικό πάνω από το κοτόπουλο.
- Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε για άλλα 15 – 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου σας. Προσέξτε να παρακολουθείτε το κοτόπουλο για να μην το παραψήσετε.
- Ο χρόνος μαγειρέματος θα ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου σας.
- Περιχύνουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό αν θέλουμε.
Ανά μερίδα 🍽:
💪🏻: 536 kcal
🍗: 38,8 gr
🍞: 34,7 gr
🥑: 25,2 ε gr.
