Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Στο φακό του “Παλμού της Καλύμνου” μίλησε η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη, που είναι και μέλος του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών και έδωσε διευκρινήσεις για τα υπεράριθμα παιδιά που δεν εντάχθηκαν φέτος στις δομές, περίπου 31, αλλά και για το νέο κτήριο και τους λόγους που ακόμα δεν παραδόθηκε, ώστε να λύσει το πρόβλημα με τις αιτήσεις που έγιναν από τις οικογένειες.

Οι αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν ήταν υπεράριθμες και θα υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλεια των παιδιών

Φέτος επελέγησαν 72 νήπια για να φοιτήσουν στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, ενώ οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν 111, με αποτέλεσμα 31 παιδιά να μείνουν εκτός των δομών φιλοξενίας νηπίων. Η Αντιδήμαρχος, αφού ανέφερε τα κριτήρια επιλογής, διευξρίνησε πως δεν ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτήσεων, καθώς η δυνατότητα των δύο δομών του Δήμου δεν μπορεί να δεχτεί το σύνολο των παιδιών, τονίζοντας πως θα ήταν υπεράριθμα και αυτό θα δυσχέραινε το έργο των Παιδικών Σταθμών, αλλά πρωτίστως θα υπήρχε θέμα με την ασφάλεια των νηπίων, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητα, όπως υπογράμμισε η Ρ. Μαγκάκη.

Το νέο κτήριο στα Βασιλικά θα έλυνε το πρόβλημα για το σύνολο των νηπίων αλλά ακόμα δεν παραδόθηκε υπαιτιότητα του εργολάβου

Στην ερώτηση για τον νέο παιδικό σταθμό στα Βασιλικά, που ακόμα δεν έχει παραδοθεί, ώστε να λύσει το πρόβλημα με τα υπεράριθμα νήπια, η Αντιδήμαρχος ανέφερε πως τπάρχουν εργασίες στο κτηριακό συγκρότημα που δεν ολοκληρώθηκαν από τον ανάδοχο, όπως είναι η ακαταλληλότητα του χώρου της κουζίνας, εργασίες εξωτερικές, που δεν σχετίζονται με την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου αλλά αφορούν τον εργολάβο, σιδεριές που δεν είναι ασφαλείς για τα παιδιά και άλλες εργασίες, που αποτρέπουν την παραλαβή του κτηρίου. Καταλήγοντας τόνισε πως με το νέο κτήριο, θα γίνουν δεκτά τα νήπια στο σύνολό τους, ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα δήλωσε στον “Παλμότ ης Καλύμνου” η Αντιδήμαρχος:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος