Οι εργαζόμενοι του «Βουβάλειου» Νοσοκομείου Καλύμνου, από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ των εμβολιασμών, ως το ισχυρότερο μέτρο ενάντια στην πανδημία, είναι όμως αντίθετοι στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα, που προβλέπουν στέρηση μισθού των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων, θεωρεί τα μέτρα «εκβιαστικά και εξοντωτικά», ενώ τονίζει πως η ενημέρωση και οι προληπτικοί έλεγχοι θα είναι εκείνα που θα «κάμψουν τους όποιους δισταγμούς», ενώ υπογραμμίζει πως τα μέτρα αυτά θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην ήδη προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων στο “Βουβάλειο” Γ. Ν. Καλύμνου:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Συνάδελφοι, ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου μας, από την πρώτη φάση  της πανδημίας, έδωσε και δίνει την μάχη για να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να μπορέσει το νοσοκομείο μας να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με ασφάλεια στην μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Απαίτησε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των νοσηλευομένων και του προσωπικού.

Ταυτόχρονα o σύλλογος  μας τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού αναγνωρίζοντας, ότι αποτελεί το ισχυρότερο μέτρο ενάντια στην πανδημία και το μόνο που μπορεί να την αναχαιτίσει και να την νικήσει.

Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στο νοσοκομείο μας έχει εμβολιαστεί και είναι ζήτημα μιας πιο πειστικής ενημέρωσης για να ξεπεραστούν οι φόβοι και οι δισταγμοί που πάντα υπάρχουν και είναι φυσιολογικό να υπάρχουν. Είναι επίσης θέμα ενός προληπτικού, πλήρους και σοβαρού ελέγχου για τυχόν προβλήματα υγείας πριν τον εμβολιασμό, για να περιοριστούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες κάποιων ανεπιθύμητων περιπλοκών.

Σήμερα όμως η κυβέρνηση, για να καλύψει τις δικές της ευθύνες και  παραλείψεις. Για να καλύψει την αποτυχία των πολιτικών της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προβάλει σαν αιτία του τέταρτου κύματος και των συνεπειών του τον μη εμβολιασμό μιας μικρής μερίδας των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το υπαρκτό πρόβλημα του μη εμβολιασμού, με τον χειρότερο τρόπο. Εκβιάζει τους εργαζόμενους με την στέρηση του μισθού τους, που σε πολλές περιπτώσεις θα σημαίνει εξόντωση όλης της οικογένειας. Βάζει  σε κίνδυνο την είδη προβληματική λειτουργία των νοσοκομείων, αφού θα αντιμετωπίσει τα κενά με τρίμηνες συμβάσεις ανεκπαίδευτου προσωπικού.

Μετά τους εργαζόμενουςστις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, και τους υγειονομικούς, η κυβέρνηση άφησε ανοικτό και προβλέπει την εφαρμογή του μέτρου σε μια σειρά κλάδους. Ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, όχι μόνο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο.

Το ΔΣ του συλλόγου μας, καταγγέλλει τα βάρβαρα και εκβιαστικά μέτρα της κυβέρνησης και θα παλέψει για να μην περάσουν. Ταυτόχρονα καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν ακόμα πεισθεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, να το ξαναδούν, να επιδιώξουν μια πιό  πλήρη και έγκυρη ενημέρωση για να ξεπεράσουν τους όποιους δισταγμούς τους, για την δική τους ασφάλεια και την προστασία όλου του πληθυσμού.

                                                                                                        Κάλυμνος  20-8-2021  

                                                          Για το ΔΣ

       Η Πρόεδρος                                                                          Η Γραμματέας

 Λιβυδίκου Ιωάννα                                                                          Γαβαλά Αρετή