Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Διπλή διάκριση για τον Καλυμνιακής καταγωγής γερουσιαστή των ΗΠΑ Gus Billirakis, καθώς σε ειδική τελετή και μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρουσία Πολιτικών και Ακαδημαϊκών της χώρας και του Δημάρχου Καλυμνίων, ανακηρύχτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ενώ του απενεμήθη τιμητική πλακέτα από τον Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακροπόλεως.

Ιδιαίτερη σημασία είχε το γεγονός της αναγνώρισης του Καλύμνιου πολιτικού από την Πολιτεία, καθώς στα πλαίσια της ίδιας τελετής, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης,  απένειμε, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, τιμητική πλακέτα στον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή, Gus Bilirakis,  για την προσφορά του στην Πατρίδα αλλά και στην Ομογένεια της Αμερικής καθώς και για το συνολικό πολιτικό του έργο και ήθος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Γ.Γ., ο Κωνσταντίνος (Gus) Μπιλιράκης, με τη βαθύτατη γνώση του αμερικανικού πολιτικού συστήματος και εξίσου βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και με την αγάπη που τρέφει για την Ελλάδα, έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε θέματα χάραξης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ σε καίρια ζητήματα που άπτονται των συμφερόντων της χώρας μας.

Εξελέγη στο Κογκρέσο το 2006 και σήμερα υπηρετεί την τέταρτη θητεία του Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών. Συμπροεδρεύει στην ομάδα Ελληνικών Υποθέσεων του Κογκρέσου και είναι συνιδρυτής της Ελληνο–Ισραηλινής Συμμαχίας του Κογκρέσου. Ο πατέρας του, Μιχαήλ Μπιλιράκης, που έχει ρίζες στο νησί της Καλύμνου, εκπροσωπούσε την ένατη περιφέρεια της Φλόριντα στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ από το 1983 έως το 2006 και εμφύσησε στο γιο του την αγάπη για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο Γ. Γ. εξέφρασε τη βαθύτατη εκτίμησή της Ελλάδας στον Γερουσιαστή Μπιλιράκη, για την υποστήριξή που έχει με σθένος τόσα χρόνια προσφέρει από τη θέση του στο Κογκρέσο για την υπεράσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, για το τέλος της παράνομης κατοχής της Κύπρου καθώς και για την πιο ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των στενότερων συμμάχων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο: Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.  Ο κ. Χρυσουλακης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η αγάπη σας για την Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την ανεκτίμητη προσφορά σας και για  όσα καταφέρατε όλα αυτά τα χρόνια. Με την δική σας αρωγή, θέλουμε να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας και την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος».

(Πληροφορίες και φωτογραφίες από την Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού)

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος