Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ο πολιτισμός κομμάτι της ταυτότητας μας

               και οι καλλιτέχνες- υπηρέτες του αξίζουν τη στήριξη μας

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας,

τ. Βουλευτής και τ. Γ Γ Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Μέλος της Ν Ε και του Τμήματος Ναυτηλίας & Ν Π του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρόλα αυτά το τελευταίο δίμηνο παρακολουθούμε την άκαμπτη εχθρική στάση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Κυριάκου  Μητσοτάκη, που επιχειρεί να υποβαθμίσει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, πάρα τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους.

Για αυτή την «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» οι  διεκδικήσεις και δεσμεύσεις μας είναι
-Απόσυρση των διατάξεων για τις καλλιτεχνικές ειδικότητες του ΠΔ 85/2022.
-Αναγνώριση των πτυχίων καλλιτεχνικών σχολών ως ΤΕ, κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα σύμφωνα με το άρθρο 16 του Συντάγματος.
-Δημόσια ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση για τις παραστατικές τέχνες και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ας έρθουμε όμως και στην «ΜΙΚΡΗ ΕΙΚΟΝΑ», τα του νησιού μας θεατρικά δρώμενα.

Για πολλά χρόνια καμαρώνουμε την ακούραστη κυρία Κατερίνα Κλωνάρη και τους συνεργάτες της στη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ για την αξιέπαινη προσπάθειά τους να προσφέρουν, στον δικό τους τομέα, την ευκαιρία της πνευματικής ανάτασης των συμπατριωτών μας. 

Πρόσφατες επιτυχίες το θεατρικό έργο « Το μπουφάν της Χάρλεϋ », που και εγώ είχα την τύχη να παρακολουθήσω, αλλά και μόλις προχθές οι διακρίσεις που απέσπασαν κατά τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας ΜΩΜΟΣ 2023, με βιντεοσκοπημένο το επεισόδιο «Ένας Άντρας, Μια Γυναίκα σε Μια Ταβέρνα» , με τον Μιχάλη Μακρυλλό και την Ειρήνη Βαλσαμίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κλωνάρη ,

1) A’ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΑΤΙΡΙΚΟΥ 10ΛΕΠΤΟΥ.

2) Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ στην Ειρήνη Βαλσαμίδη, που το μοιράστηκε με την κ. Κεσίδου της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ‘Τέχνη’.

Έχουν όμως, δικαίως, το παράπονο ότι δεν υπάρχουν στη νησί μας οι κατάλληλοι και αναγκαίοι χώροι για τον πολιτισμό, σε όλες τις μορφές του.

Πράγματι η Κάλυμνος στερείται ενός σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου, ενός πολυχώρου που θα στεγάσει όλες τις καλλιτεχνικές και πνευματικές  δραστηριότητες του τόπου μας. 

Ας δεσμευτούμε όλοι ότι από κοινού θα το επιχειρήσουμε και θα τα καταφέρουμε !

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος