Ο Διοικητής και τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, εκτός την επιφορτισμένη με δύσκολες αποστολές και ιδιαίτερες συνθήκες καθημερινότητά τους, βρίσκονται σε κάθε στιγμή δίπλα στην τοπική κοινωνία, ως αναπόσπαστο κομμάτι της, μέσα από διάφορες δράσεις.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, ο Λιμενάρχης, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Θεόφιλος Τσαγκάρης, μαζί με τον Λιμενοφυλακα Θεόκτιστο Μελά, βρέθηκαν στο 2ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, στα πλαίσια του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, παρουσιάζοντας στους μαθητές και μαθήτριες το Επάγγελμα και την Αποστολή του Λιμενικού Σώματος και πως μπορούν να ενταχθούν σ’ αυτό.

Τονίστηκε στα παιδιά κυρίως η αποστολή που φέρει εις πέρας το Λιμενικό και ιδιαίτερα αυτό της Καλύμνου, λόγω της ιδιαίτερης θέσης του νησιού, στους τρόπους που επιχειρούν καθημερινά τα στελέχη του ΛΧ Καλύμνου για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας, καθώς και για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αλλά και την μετανάστευση που απασχολούν κυρίως σήμερα την κοινωνία