Με ανακοίνωση της η Διοίκηση της ΑΝΕΚ ενημερώνει για την επίσκεψη στο ναυπηγείο που κατασκευάζεται το νέο πλοίο της εταιρείας που θα αντικαταστήσει το “Κάλυμνος Σταρ” που βυθίστηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σκάφος.

Στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου JET CRAFT βρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος της Α.Ν.Ε.Κ.  και ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας και επιθεώρησαν την πορεία των εργασιών στο σκάφος, του οποίου το κόστος ανέρχεται στο 1,450.000 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, υπολογίζεται να είναι εντός Ιουλίου. Φυσικά μόνο ειδικοί μπορούν να εκφράσουν άποψη για τον χρόνο ολοκλήρωσης, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία κατασκευής και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το πλοίο.

Το νέο σκάφος, πρέπει να επισημανθεί, πως θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις αλλά και σε πρωτόκολλο επιβατών, από τον “άτυχο” προκάτοχό του και θα έχει μήκος 27,30 μέτρα, πρωτόκολλο 200 επιβατών και θα αναπτύσσει ταχύτητα 25 κόμβων.

Ακολουθεί το σχετικό δ.τ. και φωτογραφίες από το υπό κατασκευή σκάφος:

  Κάλυμνος,       29/04/2022            
     

Προς: MME

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ


Προχωράμε!                
 Από την επίσκεψη του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δ. Διακομιχάλη, του Προέδρου της ΑΝΕΚ κ. Γ. Θανάτση και του Τεχνικού συμβούλου κ. Θ. Σκριβάνου στο ναυπηγείο όπου κατασκευάζεται το νέο μας πλοίο.    


Από την Α.Ν.Ε.Κ.