Παρουσία του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, Χρήστου Ροϊλού, έγιναν χθες τα εγκαίνια και ο αγιασμός από τον Μητροπολίτη κ.κ. Παϊσιο,της νέα πτέρυγας των χειρουργείων του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου, Νίκος Φανιός, ο Έπαρχος, Μανώλης Μουσελλής, ο νυν και ο εκλεγείς Δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης και Γιάννης Μαστροκούκος, η τ. διοικήτρια Κατερίνα Εμμανουήλ, μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, ο πρόεδρος του ΙΣΕΚ Γεράσιμος Αποστολάτος, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος. 

Η ανακαίνιση της Πτέρυγας Χειρουργείων αφορούσε:

– Πλήρη ανακατασκευή της παλαιάς αίθουσας χειρουργείου με αντικατάσταση δαπέδου, αντικατάσταση των παλαιών πλακιδίων στους τοίχους και τοποθέτηση νέων.

– Εκμετάλλευση παρακείμενου χώρου όπου υπήρχε παλαιά αίθουσα τοκετών που δεν χρησιμοποιούταν και δημιουργία νέας αίθουσας χειρουργείου με τοποθέτηση δαπέδου και τοποθέτησης πλακιδίων, χειρουργικής τράπεζας και προβολέα χειρουργείου.

-Συντήρηση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σηπτικού χειρουργείου με τοποθέτηση δαπέδου και εκμετάλλευση παρακείμενου δωματίου για τη δημιουργία αίθουσας ανάνηψης.

– Τοποθέτηση αγώγιμου πατώματος σε όλη την πτέρυγα, αλλαγή εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων, τοποθέτηση ανοξείδωτων πάγκων, τοποθέτηση νιπτήρων, τοποθέτηση ψευδοροφών και γυψοσανίδων.

Την ίδια ημέρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ομάδας ορθοπεδικών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στα πλαίσια δράσης συνέργειας του Γ.Ν. Καλύμνου και του Γ.Ν. Ρόδου, η οποία με επικεφαλής τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου κύριο Μιχαήλ Σοκορέλο, μετακινήθηκε εθελοντικά στο Νοσοκομείο Καλύμνου και επί μια εβδομάδα πραγματοποίησε αρθροπλαστικές ορθοπεδικές επεμβάσεις (γόνατος και ισχύου) σε ασθενείς των νήσων του Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στη λίστα χειρουργείων του Νοσοκομείου Ρόδου, αξιοποιώντας τη νέα Πτέρυγα Χειρουργείων, με την υποστήριξη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός δήλωσε : «Η κοινή αυτή δράση ανέδειξε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των Νοσοκομείων Ρόδου και Καλύμνου και έτυχε των ευμενών σχολίων τόσο των ασθενών, όσο και της τοπικής κοινωνίας και για τους λόγους αυτούς συγχαίρω τους Διοικητές των δυο νοσοκομείων Σταύρο Τσαντή και Νικόλαο Φανιό για την άρτια προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση της όλης διαδικασίας».

Ακολουθούν το βίντεο από την τελετή του αγισμού και των εγκαινίων και οι δηλώσεις στο φακό του Παλμού της Καλύμνου από τους Χρήστο Ροϊλό, Νίκο Φανιό, Γιάννη Μαστροκούκο και Κατερίνα Εμμανουήλ

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video