Γ. Χατζημάρκος: “Το ντροπιαστικό “ηφαίστειο” της Καλύμνου, θα το σβήσουμε. Στην Κάλυμνο θα δώσουμε τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές υποδομές

Μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στην Κάλυμνο, ο οποίος παρουσίασε το σχέδιο για την Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, ο Δήμαρχος ανακοινώνει πως με την στήριξη του Γιώργου Χατζημάρκου, θα δοθεί οριστική λύση με την Χωματερή που καπνίζει διαρκώς.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στη Ρόδο και, όπως αναφέρει στο δ.τ., συμφώνησαν στην στήριξη από την Π.Ν.Α. για την ενδιάμεση λύση, τη δεματοποίηση ώστε μέχρι να ολοκληρωθεί η μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης, να σταματήσει η εικόνα με την Χωματερή που καπνίζει όλα τα τελευταία χρόνια.

Να τονιστεί πως ο Γ.Χατζημάρκος, λίγο πριν το Πάσχα, είχε βρεθεί στην Κάλυμνο και μίλησε για το σχέδιο “τριών σημειων’ σε σχέση με την διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, προσθέτοντας πως το ενδιάμεσο στάδιο με τον Σκουπιδότοπο που καπνίζει, αποτελεί δράση που αφορά τον Δήμο Καλύμνου, όπως φαίνεται και στην σχετική ανάρτηση του Γ. Χατζημάρκου, την οποία όμως θα στηρίξει η Περιφέρεια, όπως τονίζει στην ανάρτηση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Για την ενδιάμεση λύση, που παραμένει στην ευθύνη του Δήμου Καλύμνου, θα βάλουμε στον Δήμο την πλάτη που ξέρουμε να βάζουμε σε όλα τα νησιά μας” και όπως ο επικεφαλής της Περιφέρειας ΄χει δείξει ότι στόχος του είναι να βρεθεί οριστική λύση σε όλα τα νησιά της ευθύνης του, για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Φυσικά αποτελεί μια σημαντική είδηση, καθώς επι δεκαετίες το θέμα της Χωματερής που καπνίζει, ταλανίζει την Κάλυμνο. Ο “Π.τ.Κ.” θα προχωρήσει σε σχετικό ρεπορτάζ, ώστε να διαφωτίσει το όλο θέμα, με τις τελευταίες αυτές εξελίξεις.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δημάρχου και η ανάρτηση του Περιφερειάρχη, μετά την συνάντηση με τον Δήμαρχο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου στην Ρόδο με την παρουσία του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της υλοποίησης ενός θέματος που χρόνια τώρα ταλανίζει το νησί μας: το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για τους περιβαλλοντικούς όρους από το Δήμο, ο ΦοΔΣΑ τίθεται επί το έργον για το χώρο υγειονομικής ταφής και την μονάδα επεξεργασίας.
Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος στη σύσκεψη συμφώνησαν και τις λεπτομέρειες για τη δεματοποίηση ως ενδιάμεση λύση
Το σταμάτημα της λειτουργίας του ΧΑΔΑ ώστε να σταματήσει να καπνίζει, είναι το μεγάλο στοίχημα τόσο για τον Περιφερειάρχη όσο και για τον Δήμαρχο.
Με σίγουρα πια βήματα και τη στήριξη του Περιφερειάρχη μας, που για άλλη μια φορά τον ευχαριστούμε, προχωράμε στην οριστική λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος: ώστε ο σκουπιδότοπος να πάψει να καπνίζει.

Πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/ghatzimarkos.