Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ποινές για διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης  αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι εντοπίζονται από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  για αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  με αντιεμβολιστικό περιεχόμενο και αμφισβήτηση της πανδημίας όπως και των μέτρων προστασίας από αυτήν.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ήδη ανακοίνωσε τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας κατά την οποία εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 ιστοσελίδες και για 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Στις υποθέσεις αυτές εξετάζεται και η διακίνηση “μαύρου χρήματος” καθώς απο τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες που μοίραζαν και τα εξώδικα ζητούσαν οι επιτήδειοι την καταβολή,  με διάφορους τρόπους, 20ευρώ, προκριμένου να επιδίδονται στον δικαστικό επιμελητή  που θα τα παρέδιδε. Τώρα απομένει η εισαγγελική εντολή για να φανεί και ποιοί είναι οι διαχειριστές των σελίδων αυτών. (φώτο kathimerini.gr)

ertnews.gr

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kinonia/diaspora-fake-news-gia-ton-koronoio-dikografies-gia-4-istoselides-kai-6-logariasmoys/?fbclid=IwAR1naNqz8cNWi8GSjZYAjo2Iqpn5pVsimw8cc2K69qf1vIp1kswkN5AAMOw

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος