Μετά το χθεσινό “αλαλούμ” με την ματαίωση του δρομολογίου προς Κάσο – Κάρπαθο, αφού το πλοίο που επιλέχτηκε κρίθηκε ακατάλληλο στο παρθενικό του ταξίδι, ακολούθησε ξεσηκωμός και σύσσωμη η Οργάνωση της ΝΔ στην Κάρπαθο, παραιτήθηκε, με την τοπική αυτοδιοίκηση στα δύο νησιά να είναι “στα κάγκελα”, τους βουλευτές του νομού να τρέχουν και τις κοινωνίες στΑ όρια τους.

Επιστολή παραίτησης  στάλθηκε στον Γραμματέα Οργανωτικού Κονταδάκη Στυλιανό, στους βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ και στην πρόεδρο της ΔΕΕΠ.

Η επιστολή παραίτησης  έχει ως εξής:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου και αφορά στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Καρπάθου και Ηρωίκής Νήσου Κάσου, αισθανόμαστε την ανάγκη ως ΔΗΜ. Τ.Ο Καρπάθου, να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά  μας.

Είναι αδιανόητο εν έτη 2022 ως τουριστικοί προορισμοί τα νησιά μας Κάρπαθος και Κάσος, να παραμένουν  απομονωμένα και δέσμια ακτοπλοϊκών συμφερόντων. Ως κάτοικοι παραμεθορίου περιοχής, χωρίς τις ίδιες παροχές με τα αστικά κέντρα αλλά με τον ίδιο συντελεστή φορολόγησης, κατ ελάχιστο απαιτούμε μια αξιόλογη, σταθερή και ασφαλέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ Καρπάθου υποβάλλουμε την παραίτησή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο πρόεδρος: Ντισμπιώτης Βάϊος

Τα μέλη: Λυτός Ιωάννης, Παπαδάκης Γεώργιος, Γιαλλουράκης Κοσμάς, Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος, Μουστακάκης Μιχαήλ, Μικροπαπανδρέου Ρένα και Αντωνάκης Εμμανουήλ.