Αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε όλους η τόσο αυστηρή πειθαρχική τιμωρία που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Τ.Ε. Δωδεκανήσου στον Γιάννη Γιαννικουρή, αλλά και ι τρόπος που ήρθε στη δημοσιότητα, μέσα από δημοσίευμα αθλητικής ιστοσελίδας.

Ο Γιάννης Γιαννικουρής, είναι γνωστός στον χώρο του αθλητισμού για την ανιδιοτελή προσφορά του, τόσο μέσα από την διοίκηση του Καλυμνιακού όσο και ως μέλος του ΔΣ της Ακαδημίας Καλύμνου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ακαδημίας Καλύμνου:

“Με μεγάλη έκπληξη είδαμε στο 12sports.gr ανάρτηση με την τιμωρία του μέλους του Δ.Σ. της ομάδας μας, Γιαννικουρή Ιωάννη. Ομολογουμένως η πράξη του είναι κατακριτέα και βεβαίως να γίνει αντικείμενο συζήτησης στην Πειθαρχική Επιτροπή της Τ.Ε. Δωδεκανήσου. Μέχρι εδώ όμως. Η αναφορά στον Γιάννη Γιαννικουρή (και μάλιστα με φωτογραφία του να φιγουράρει ως εγκληματίας) με εκφράσεις όπως ¨κατ΄επανάληψη επικίνδυνη , βίαιη και αντιαθλητική συμπεριφορά¨ μας άφησε εμβρόντητους!!!
Αφενώς, γιατί για το συγκεκριμένο μέλος δεν έχει γίνει ποτέ καμία αναφορά σε φύλλο αγώνος για την συμπεριφορά και την στάση του και αφετέρου γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο του μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.
Η Τ.Ε. ΕΟΚ λοιπόν εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της ( μακάρι να ήταν αυτή η πάγια στάση της και να την εφάρμοζε και σε συμπλοκές μεταξύ αθλητών – προπονητών – παραγόντων) στο πρόσωπό του ,με μια σοβαρή τιμωρία. Μέχρι εκεί είμαστε σύμφωνοι! Η δημοσιοποίηση του όλου θέματος και με τον τρόπο που έγινε, είναι άκρως προσβλητική τόσο για τον ίδιο , όσο και την ομάδα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ που 6 χρόνια τώρα ξεχωρίζει ως σύλλογος για το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπειά της.
Ως σύλλογος, θα προβούμε άμεσα και εμείς σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες