Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της συνεχούς κοινωνικής δράσης και προσφοράς, κλιμάκιο από στελέχη του Α.Τ. Καλύμνου, έδωσε, για μια ακόμη φορά, σειρά διαλέξεων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων της Καλύμνου, με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια.

Στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου και στην Δ’ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως, έδωσαν διαλέξεις τα στελέχη του ΑΤ Καλύμνου, με επικεφαλής και ομιλητή τον υποδιοικητή, Αστυνόμο Β’ Κωνσταντίνο Δάσκαλο και με την συνδρομή του Υπαστυνόμου Β’ Μαρκόπουλου Πασχάλη και του Ανθυπαστυνόμου Ματουλόπουλου Γεωργίου.

Με την χρήση εποπτικών μέσων, που περιλάμβαναν προβολές εικόνων σε γιγαντοοθόνη, αλλά και με την διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού, που περιελάμβανε και σταυρόλεξα,  τα στελέχη της αστυνομίας του νησιού, παρουσίασαν στους 120 μαθητές του 3ου και στους 22 μαθητές του 1ου, δημοτικού σχολείου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς τους, τα θέματα γύρω από την κυκλοφοριακή αγωγή, αλλά και την οδική ασφάλεια, ώστε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την πολιτισμένη και ασφαλή συμπεριφορά τους, τόσο ως πεζοί όσο και ως αυριανοί οδηγοί.

Η κοινωνική προσφορά του ΑΤ Καλύμνου και η συνεχής επαφή με την τοπική κοινωνία, ειδικά σε θέματα που αφορούν τους νέους του νησιού, είναι πολύ καθοριστική, αναδεικνύοντας τον ρόλο της αστυνομίας, η οποία εκτός της βασικής της αποστολής που είναι η προστασία του πολίτη και η πάταξη του εγκλήματος, μπορεί να συμβάλει και στην εκπαίδευση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων.