Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου, Δημήτρη Διακομιχάλη, ξεπεράστηκαν τα διάφορα προβλήματα που αφορούσαν την αγορά του κτηρίου στον Άγιο Κήρυκο. που προορίζεται για να στεγάσει τη Σχολή Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου και το πιθανότερο είναι τη Δευτέρα να υπογραφεί το συμβόλαιο με τους ιδιοκτήτες, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία, ώστε τον επόμενο χρόνο να λειτουργήσει η Σχολή.

Αυτά δήλωσε ο Δήμαρχος σε ρεπορτάζ της Εύης Κουκιαϊνη για το ΑΙΓΑΙΟ TV και τόνισε πως το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση της Σχολής Μηχανικών έχει υπογραφεί από τους 4 αρμόδιους Υπουργούς και απομένει η έγκριση από το ΣτΕ, ενώ ο ίδιος θα μεταβεί άμεσα στην Αθήνα, για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο κτήριο σε συνεννόηση με την διέυθυνση εκπαίδευσης του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του για το θέμα, έχει τονίσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η διαδικασία για την υπογραφή του προεδρικού διατάγματος ίδρυσης της Σχολής Μηχανικών, όπως και τα διάφορα προβλήματα σε σχέση με την ολοκλήρωση της αγοράς του κτηρίου στον Άγιο Κήρυκο. Η ελπίδα όλων είναι πράγματι να μπει ένα τέλος και να προχωρήσει η ανακατασκευή του κτηρίου, ώστε από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η Σχολή, αφού δεν είναι λίγες “οι Δευτέρες” που διαβεβαίωνε πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες…