Πρόβλημα με την ώρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, που θα γίνει στις 18:00,  δεν ενδέχεται να υπάρξει, όμως μερικά από τα 8 θέματα του πινακίου, αναμένεται να «δημιουργήσουν κόντρες» και, λόγω των νέων συσχετισμών, να υπάρξουν και επιπλέον «παρατράγουδα».

Μετά «το διαζύγιο» Διακομιχάλη – Γαλουζή, έχουν διαμορφωθεί νέοι συσχετισμοί στο ΔΣ, που «δυσκολεύουν» τον Δήμαρχο, καθώς δεν έχει πλειοψηφία (9 συμβούλους,  με τους 3 της παράταξης Μπούκη) και αυτό φάνηκε από την προηγούμενη συνεδρίαση με την παραχώρηση οικοπέδου στην ΔΕΥΑΚ, όπου οι αντιρρήσεις για τις διαδικασίες των αντιπολιτεύσεων, τον ανάγκασαν να αναβάλει το θέμα. Αυτή η κατάσταση φαίνεται θα συνεχιστεί, με τις αντιπολιτεύσεις να «εκμεταλλεύονται» αυτή την «αδυναμία» και τον Δήμαρχο να επιλέγει να τους «κρεμά στα μανταλάκια» (κυρίως διαδικτυακά) κάθε φορά που δεν θα ψηφίζουν θέματα, που,  κατά την άποψή του, θα αφορούν την ανάπτυξη της Καλύμνου.

Τα θέματα που ενδέχεται να προκαλέσουν «τριβές» και να δυσκολέψουν τον Δήμαρχο, ακόμα και να τα περάσει, είναι καταρχάς το 7ο στη σειρά του πινακίου, που αφορά την τροποποίηση του καθορισμού χερσαίας ζώνης, καθώς η παράταξη του Γιάννη Γαλουζή από την αρχή της νέας δημοτικής περιόδου αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική, καθώς επί των ημερών του είχε γίνει ο καθορισμός της χερσαίας ζώνης. Επίσης επανέρχεται στο ΔΣ το θέμα που είχε προκαλέσει την αντίδραση των αντιπολιτεύσεων (Μαστροκούκος – Γαλουζής) με την διαδικασία παραχώρησης δημοτικού ακινήτου στην ΔΕΥΑΚ, για την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης, ενώ ο ορισμός των μελών στον Οργανισμό «Πεντάνησος Α.Ε.», που είχε «ανεβεί» από τις παραπάνω αντιπολιτεύσεις, θα είναι στο πινάκιο και δεν είναι γνωστές οι προθέσεις τους, σε σχέση με το θέμα.

Ακολουθεί το Πινάκιο των 8 θεμάτων για την συνεδρίαση της 19ης Οκτωβρίου, που θα είναι “μεικτή” όσον αφορά την παρουσία των δ.σ.:

1. Ορισμός μελών για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του υπό σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Αγαθονησίου, Καλυμνίων, Λειψών, Λέρου και Πάτμου με την επωνυμία <ΠΕΝΤΑΝΗΣΟΣ Α.Ε. Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης> , με διακριτικό τίτλο ΠΕΝΤΑΝΗΣΟΣ Α.Ε.

2. Ψήφιση του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Δήμου Καλυμνίων για τα έτη 2020 – 2023

 3. Έγκριση των ενεργειών και διαδικασιών κατάρτισης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Δήμου Καλυμνίων για τα έτη 2020 – 2023

4. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου στη ΔΕΥΑ Καλύμνου για την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης

5. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 18/2021 απόφασης της Ε.Π.Ζ. με θέμα: «Έγκριση Εισόδου – Εξόδου σε δημοτικό δρόμο για την ίδρυση βιοτεχνίας (Εγκατάσταση Μονάδας Συσκευασίας Ιχθύων) στην περιοχή Χωρίζη – Στημένια Βαθύ της Καλύμνου»

6. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 19/2021 απόφασης της Ε.Π.Ζ. με θέμα: «Έγκριση Εισόδου – Εξόδου σε δημοτικό δρόμο για την Εγκατάσταση Αποθήκευσης Υγρών Καυσίμων στην περιοχή Λαφάσι – Παναγιά Λουβών της Ν. Καλύμνου»

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης σκοπιμότητας αναφορικά με την τροποποίηση του καθορισμού χερσαίας ζώνης λιμένα Πόθιας –Παραλιακής ζώνης νήσου Καλύμνου (απόφαση 8437/2016, ΦΕΚ 23/ΑΑΠ/2016/17-2-2016)

8. Ψήφιση Κανονισμού για τη Χορήγηση Αποκλειστικών θέσεων Στάθμευσης ΑΜΕΑ