Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο ο τόπος που θα κάνεις το πέρασμά σου ως επισκέπτης μένοντας σε ένα ξενοδοχείο. Τουρισμός είναι το τοπίο, ο πολιτισμός και η παράδοση ενός τόπου, τα τοπικά προϊόντα και οι ιδιαίτερες γεύσεις, οι άνθρωποι. Αυτά τα στοιχεία δίνουν ταυτότητα στον Τουρισμό.

Διαχωρίζοντας τις μορφές τουρισμού σε κάθε προϊόν υπάρχει και μια ειδίκευση όπου θα πρέπει τον πρώτο λόγο να έχουν οι ιδικοί, και δεν είναι άλλοι από τους επαγγελματίες του νησιού. Δημιουργούμε ομάδες εργασίας και εστιάζουμε σε κάθε κατηγορία με την συμβολή των επαγγελματιών της Καλύμνου βελτιώνουμε, αναβαθμίζουμε και ξεκινάμε το καινούργιο, στόχος μας είναι η ανάδειξη της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας του τόπου και τοπικής παράδοσης.

Ο Δ.Κουλλιάς με την Κωνσταντίνα Σβίνου– Πρόεδρο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και
Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)   και την Μαρία Τριανταφυλλοπούλου – Πρόεδρο στην Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού,

Τα 7 προϊόντα του τουρισμού στα οποία θα  εστιάσουμε την προσοχή μας !

Ο Αναρριχητικός Τουρισμός 

O καλύτερος αναρριχητικός προορισμός βρίσκεται στην Ελλάδα και είναι η Κάλυμνος, διαθέτουμε μερικά από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία στον κόσμο.

 Ήλιος και Θάλασσα

Παρουσιάζει την υψηλότερη ζήτηση παγκοσμίως, οι ταξιδιώτες απαιτούν ολοένα και περισσότερες μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν πολλαπλά τουριστικά προϊόντα με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Ο Πολιτιστικός Τουρισμός 

Η ευκαιρία αξιοποίησης της Καλύμνου, προσφορά σε αυθεντικές και προσωποποιημένες εμπειρίες όπου οι επισκέπτες βιώνουν την τοπική κουλτούρα και την πολιτιστική παράδοση.

Γαστρονομικός Τουρισμός

Εστίαση σε αυθεντικές και εξειδικευμένες εμπειρίες, Γαστρονομικό φεστιβάλ και προώθηση τοπικών προϊόντων,  χρήση των τοπικών προϊόντων και σύμπραξη του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό. Ένταξη προΪόντων σε (ΠΓΕ και ΠΟΠ) συστήματα προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ) και προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ).    

Ο Δ. Κουλλιάς με  την Diane Dodd PhD – Πρόεδρος  IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού)

Επίσκεψη σε Συγγενείς και Φίλους

Διευκολύνσεις των επισκεπτών να συμμετέχουν σε τουριστικές δραστηριότητες χωρίς να βασίζονται στους οικοδεσπότες τους  πχ ( Περίοδο Πάσχα )

Ο Ναυτικός Τουρισμός

Ο Ναυτικός Τουρισμός, με την ευρεία έννοια περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες και την παροχή́ υπηρεσιών στο θαλάσσιο χώρο.  

Καταδυτικός Τουρισμός

Η ιδιαίτερα ποιοτική μορφή τουρισμού που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, (αναπόσπαστο πολιτιστικό κομμάτι της Καλύμνου)

_______________________________________________________________________

Πριν απ’ όλα αυτά  

Ξενοδοχεία

(χωρίς την έννοια  Ξενοδοχεία δεν υπάρχει τουρισμός, οι επιχειρηματίες  είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο, γιατί αυτοί ρισκάρουν περισσότερο, είναι αυτοί που θα φέρουν τον κόσμο στο νησί μέσο πρακτορείων ή με άλλους τρόπους και θα τους φιλοξενήσουν )

Μεταφορές                                                                                                                                                (επίσης χωρίς μεταφορές δεν υπάρχει τουρισμός, ένας δυναμικός κλάδος του τουρισμού, και μοχλός ανάπτυξης, συμβάλει στην παραγωγικότητα όλων των τουριστικών προϊόντων )

Διαφήμιση

Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού και γαστρονομίας μέσο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Απλά και καθημερινά

(καθαριότητα, ηχορύπανση, πάρκινγκ, κατάλληλος φωτισμός, εποπτεία παραλιών, προσβασιμότητα, τουαλέτες )

Ξεκινάμε βάζοντας σε μία ορθή σειρά τα δεδομένα,  και πάνω σ αυτά δουλεύουμε.

Η Κάλυμνος Αλλάζει οργανώνεται μαζί με τους Δημότες της, με Δήμαρχο τον Γιώργο Μαύρο και μια ομάδα με στόχο τη δημιουργικότητα.  

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος