Όπως ενημερώνει ο περ. σύμβουλος της ΠΕ Καλύμνου, Μικές Ζηρούνης, η Περιφέρεια Ν.Α. και συγκεκριμένα η οικονομική επιτροπή, ψήφισε απόφαση τη χρηματοδότηση των νησιών για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Είναι μια δράση για την οποία, σύμφωνα με τον περ. σύμβουλο, η Κάλυμνος δεν υπέβαλε αίτημα για ένταξη, ενώ για το νησί προβλέπονται και είναι διαθέσιμο το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Μικέ Ζηρούνη:

Σήμερα, στα πλαίσια συνεδρίασης της 6ης Περιφερειακής Επιτροπής (πρώην Οικονομική Επιτροπή), η Περιφερειακή Αρχή, έφερε σαν θέμα προς ψήφιση, δράση καταπολέμησης κουνουπιών για τα νησιά Ρόδος, Αστυπάλαια και Τήλο.

Η Παράταξή μου, με αίσθημα ευθύνης, ψήφισε θετικά. Με λύπη μου, έπειτα από διευκρινήσεις που ζήτησα, έμαθα πως τέτοιο αίτημα για ένταξη στη δράση αυτή, δεν έχει στείλει ο Δήμος Καλύμνου, ο Δήμος Λέρου και ο Δήμος Πάτμου ακόμη.

Έχοντας ιδία άποψη, καθώς και όχληση από συμπατριώτες μας στα συγκεκριμένα νησιά, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια μέσα στον ιστό των πόλεων καθώς και στα φρεάτια σε όλο το ανάπτυγμα τους.

Ζήτησα να ενημερωθώ από τον Αρμόδιο Αντιπεριφεριάρχη κο Ζανετίδη, για τα ποσά που αντιστοιχούν στο κάθε ένα από τα νησιά που ανέφερα.

Για την Κάλυμνο λοιπόν, διαθέσιμα χρήματα για αυτή τη δράση, είναι 10.000 ευρώ.

Για την Λέρο, 6.500 ευρώ

Για την Πάτμο, 5.400 ευρώ.

Εύχομαι οι Δήμοι μας, να απαντήσουν το συντομότερο δυνατό θετικά στην Περιφέρεια προκειμένου στην επόμενη Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, να δω και να ψηφίσω και εγώ και η Παράταξη μου την δαπάνη.

Μικές Ζηρούνης

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Π.Ε. Καλύμνου Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής