Ασταμάτητοι είναι οι απατεώνες που σκαρφίζονται συνεχώς νέες μεθόδους εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών.

Αυτή τη φορά, «χτυπάνε» στο νησί της Λέρου πραγματοποιώντας τηλεφωνικές απάτες,  μέσω των οποίων προσπαθούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λέρου, κ. Μιχάλη Κόλια, στη «Ροδιακή» οι απατεώνες χρησιμοποιούν ονόματα πολιτών και συγκεκριμένα επιχειρηματιών για να φανούν πειστικοί.

Συγκεκριμένα, καλούν και συστήνονται ως επιχειρηματίες του νησιού υποστηρίζοντας πως κατά την επίσκεψη των πολιτών στην επιχείρησή τους κρατήθηκαν από λάθος περισσότερα χρήματα τα οποία θέλουν δήθεν να τους επιστρέψουν. Έτσι ζητάνε ατομικά στοιχεία και τραπεζικούς  λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κόλια, τα θύματα ήταν υποψιασμένα και δεν έδωσαν κανένα στοιχείο τους ενώ ενημέρωσαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές του νησιού. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί στη Ρόδο αλλά και την Κω όπου συμπολίτες μας έχασαν μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλα χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους. Πιο συγκεκριμένα, πρόσφατα αποκαλύφθηκε κύκλωμα απατεώνων που στοχοποιούσε έξι γνωστούς γιατρούς της Ρόδου με μοναδικό στόχο να αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ενώ στην Κω άγνωστοι συστήνoνταν ως λογιστές που ζητούσαν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για επιστροφές φόρων.

rodiaki.gr