Καταπέλτης η δήμαρχος της Τήλου για την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του νησιού από συνεχείς διακοπές ρεύματος που δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Σχολιάζει μάλιστα ότι το πολυβραβευμένο διεθνώς, ως πρωτοποριακή μορφή ήπιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Tilos project”, δεν έχει λύσει το ζήτημα ηλεκτροδότησης της Τήλου με απόλυτη ευθύνη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Μην παίζεται με τις τύχες ενός ακριτικού νησιού, τονίζει η κ. Αλειφέρη και αφήνει σαφείς αιχμές ότι κάποιοι δεν θέλουν να λειτουργήσει το ενεργειακό πρόγραμμα στην Τήλο.

Συγκεκριμένα η δήμαρχος Τήλου αναφέρει σε ανακοίνωση της:

«Φτάνει πια με τις διακοπές ρεύματος!

Ως δήμαρχος Τήλου καταγγέλλω την ταλαιπωρία που υφίσταται το νησί μου από τις συνεχιζόμενες διακοπές ρεύματος.
Δεκαετίες τώρα, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της Τήλου, υποφέρουν από τις ξαφνικές πολύωρες διακοπές, που έχουν βαρύ οικονομικό κόστος, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι το πολυβραβευμένο διεθνώς, ως πρωτοποριακή μορφή ήπιας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας “Tilos project”, λειτουργεί πλήρως εδώ και τρία χρόνια, οι διακοπές συνεχίζονται με απόλυτη ευθύνη της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.
Το βραβευμένο έργο εξασφαλίζει ενεργειακή αυτονομία στην Τήλο σε περίπτωση διακοπής, αν η βλάβη δεν βρίσκεται φυσικά στο δίκτυο εντός Τήλου.

Η ενέργεια αυτή βρίσκεται εκεί, αποθηκευμένη μόνιμα στις μπαταρίες του έργου. Η απίστευτη γραφειοκρατία ωστόσο, εμποδίζει μέχρι σήμερα το σύστημα να λειτουργήσει.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν συμφέροντα που ενοχλούνται από το παράδειγμα της Τήλου και προσπαθούν να παρεμποδίσουν την ενδεχόμενη μίμησή του και από άλλα νησιά ή περιοχές.

Απευθύνω έκκληση και αυστηρή προειδοποίηση, προς κάθε αρμόδιο:
Μην παίζετε με τις τύχες ενός ακριτικού νησιού, που αναπτύσσεται αδιάκοπα, με πολύ κόπο όμως των κατοίκων του».