Οι υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και  Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, βρέθηκαν σήμερα στην Τήλο, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τη Δήμαρχο του νησιού Μαρία Καμμά, για την παρουσίαση του προγράμματος κυκλικής οικονομίας “Just go Zero”, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με μηδενικό υπόλειμμα!

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε πριν από λίγο:

Οι κάδοι απορριμμάτων καταργήθηκαν.

Ο ΧΥΤΑ καταργήθηκε.

Στην Τήλο, με το πρόγραμμα “Just go Zero” έγιναν πράξη οι αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ενα παγκόσμιο πρότυπο όπου τίποτα δεν πάει χαμένο, τίποτα δεν θάβεται, όλα ανακυκλώνονται, όλα επαναχρησιμοποιούνται.

Δήμος Τήλου, ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, αλλά πάνω από όλους οι ίδιοι οι δημότες του νησιού. Χωρίς την συμμετοχή και την υπευθυνότητα των ίδιων των πολιτών, της ίδιας της κοινωνίας, τίποτα μεγάλο και σημαντικό δεν μπορεί να γίνει.

Η κλιματική αλλαγή ανέδειξε την αξία της προστασίας του περιβάλλοντος και η ενεργειακή κρίση την αξία της εξοικονόμησης πόρων. Ενώνουμε δυνάμεις και με τον ιδιωτικό τομέα, αφήνοντας επιτέλους πίσω ταμπού και προκαταλήψεις δεκαετιών. Η Polygreen στην Τήλο, είναι ο σύμμαχος αυτής της προσπάθειας. Και είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την προοπτική να συστρατευόμαστε όλοι. Με πρώτο, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ωφελούμενους τους πολίτες και τις επόμενες γενιές.

Τις επόμενες γενιές, στις οποίες μπορούμε να πούμε πια οτι κάποιοι γύρισαν το τιμόνι. Δούλεψαν, σχεδίασαν, δοκίμασαν, όταν έφτασε η ώρα της αλλαγής πορείας. Χαίρομαι που συμμετείχαμε σε αυτόν τον υπέροχο αγώνα και δεσμεύομαι και για τη συνέχεια του σε όλα τα νησιά μας.”

Πηγή: realvoice995.gr