Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Δικαιωμένος για μια ακόμη φορά, δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τρικοίλης, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε πρωτόδικα τον Γιάννη Διαμαντή σε διετή φυλάκιση με αναστολή, για την γνωστή υπόθεση που απασχόλησε την τοπική κοινωνία μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019, με την “απόπειρα νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος”, μετά τις αποφάσεις του εκλογοδικείου αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του τελευταίου και φυσικά ακυρώθηκαν τα 9 ψηφοδέλτια.

Η δίκη, που έγινε καθώς υπήρξε απαγγελεία κατηγοριών του εισαγγελέως, έγινε την Πέμπτη 26 Μαϊου και το δικαστήριο, αφού δεν δέχτηκε την αίτηση αναβολής του Γιάννη Διαμαντή, που εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο του, ενώ εκείνος δεν παρέστη, προβάλλοντας λόγους υγείας, κατέληξε στην απόφαση που επέβαλε στον Γ. Διαμαντή την πρωτόδικη ποινή.

Ο Γιώργος Τρικοίλης, φυσικά δηλώνει δικαιωμένος αλλά και ταυτόχρονα λίγο στεναχωρημένος , καθώς ήταν μια δυσάρεστη εμπειρία με συνεχείς δικαστικούς αγώνες, ενώ εξέφρασε και την πικρία του, καθώς ήταν μόνος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, σε όλη αυτή την περιπέτεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είχε την υποστήριξη της ομάδας του. Αυτό που τόνισε είναι πως ακολούθησε αυτό το δρόμο, ώστε να μην δημιουργηθεί άσχημο προηγούμενο με παρόμοιες πρακτικές και εξέφρασε την άποψη πως, ανεξάρτητα αν θα συνεχιστεί η δικαστική διαδικασία (αν θα ασκήσει έφεση ο Γ. Διαμαντής), θα πρέπει ο κόσμος να απορρίψει και να τιμωρήσει αυτές τις πρακτικές, ειδικά αν θα ζητήσουν τη ψήφο του!

Για μια ακόμη φορά, κάλεσε τον Γ. Διαμαντή να ζητήσει συγνώμη και να αποσύρει τις καταγγελίες για τυχόν συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Γιώργου Τρικοίλη.

Σε ερώτηση του Παλμού της Καλύμνου, για τις επόμενες εκλογές, αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο της παράταξης “Νέα Κάλυμνος”, στην οποία παραμένει και συνεχίζει να την υποστηρίζει, όπως και τον επικεφαλής Γιάννη Γαλουζή.

Φυσικά ο Γ. Τρικοίλης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους του συμπαραστάθηκαν σ’ αυτό τον αγώνα που έδωσε, αναφερόμενος κυρίως στους δικηγόρους του, Γιώργο Μαμουζέλλο και Δημήτρη Καρδούλια, στον Μανώλη Ψαρά, που συνέβαλε στην συγκέντρωση του υλικού που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση, αλλά και τους μάρτυρες που κατέθεσαν την αλήθεια και αποκαταστάθηκε η διακιοσύνη.

Τέλος διένειμε στα ΜΜΕ την παρακάτω ανακοίνωση, σχετικά με την υπόθεση, που δείχνει ότι ολοκληρώθηκε πλέον, διακιώνοντας την προσπάθειά του.

Γεώργιος Τρικοίλης του Στέλιου

Λογιστής – Φοροτεχνικός

Ενορία Καλαμιώτισσας, Κάλυμνος

Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Κάλυμνος, 29/5/2023

Προς Μ.Μ.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 25 Μαΐου 2023, συζητήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, Μεταβατική Έδρα Καλύμνου, το ποινικό σκέλος της γνωστής υπόθεσης νοθείας εκλογικού αποτελέσματος στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, με κατηγορούμενο τον κ. Διαμαντή Ιωάννη του Μιχαήλ. Μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής που υποβλήθηκε για λογαριασμό του, το Δικαστήριο προχώρησε σε συζήτηση της υπόθεσης σαν να ήταν παρών, κηρύσσοντας τον ένοχο πρωτοδίκως, επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, έχοντας βέβαια δικαίωμα άσκησης έφεσης. Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συνέχεια και προς επίρρωση των αποφάσεων του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου που επιβεβαίωσε την πράξη του, δηλαδή την ακυρότητα των επίμαχων εννέα (9) ψηφοδελτίων που κρίθηκαν αδιαμφισβήτητα ατσαλάκωτα, και του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του κ. Διαμαντή, καθιστώντας αμετάκλητη την δικαστική κρίση περί της ακυρότητας τους, με συνέπεια την αλλαγή της κατάταξης των δημοτικών συμβούλων και τον ορισμό μου ως τελευταίο τακτικό δημοτικό σύμβουλο, και εκείνου ως δεύτερου αναπληρωματικού δημοτικού συμβούλου.

Η Δικαιοσύνη για ακόμα μία φορά έλαμψε δικαιώνοντας με, αποκαθιστώντας το δίκαιο.

Τέλος, ευχαριστώ τους πληρεξούσιους δικηγόρους μου κ.κ. Γεώργιο Ι. Μαμουζέλλο και Δημήτριο Στ. Καρδούλια για την άρτια νομική υποστήριξη τους και συμβολή τους.

Γεώργιος Τρικοίλης του Στέλιου

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος