Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα Δωδεκάνησα, αφού πλέον έχει καταστεί σαφές, πως τα νησιά μας συμβάλλουν δυναμικά στην εθνική οικονομία και την ανάπτυξη του κράτους. Τα νησιά μας πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο.

Η Κυβέρνηση, προχώρησε σε άμεση χρηματοδότηση πλήθους έργων που αφορούν τα νησιά μας μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Είναι έργα, τα οποία θα δώσουν πνοή στα νησιά μας και θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι υποδομές των νησιών μας.

Πιο αναλυτικά μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω έργα:

Για τους Λειψούς, θα γίνει προμήθεια ε-πλατφόρμας για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής – τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 372.000€.

Για την Τήλο θα πραγματοποιηθεί έργο για δράσεις ηλεκτροκίνησης με χρηματοδότηση 1.000.000€

Για τον Δήμο Αγαθονησίου, θα πραγματοποιηθούν υποδομές ηλεκτροκίνησης – ηλεκτρικά οχήματα – σταθμοί φόρτισης, το οποίο έργο θα φτάσει στα 998.200€

Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, επισκευή – Στατική ενίσχυση δεξαμενών ύδατος Δήμου Σύμης, με χρηματοδότηση 783.560€

Θα δοθούν 1.860.091 €, για υποδομές ύδρευσης Δήμου Χάλκης, καθώς και 4.639.789,84€, για σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πάτμου, ενώ θα χρηματοδοτηθεί με 506.789 ο Δήμος Μεγίστης για την Ανάπτυξη της Υπαίθρου – Αγροτική Οδοποιία: Βελτίωση υφιστάμενης αγροτικής οδού Αγ. Στεφάνου Δήμου Μεγίστης.