Η Κάλυμνος ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του υποψηφίου βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ. υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη στο βόρειο συγκρότημα του νομού, το Σάββατο 10 Ιουνίου. 

Ο κ. Γ. Νικητιαδης και η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου κα. Κατερίνα Γαβαλά  είχαν σειρά επαφών και συναντήσεων με στελέχη της αυτοδιοίκησης, φίλους και υποστηρικτές με στόχο την καλύτερη οργάνωση για την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ειδικότερα ο κ. Γ. Νικητιάδης συναντήθηκε  με τον δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη και τους επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων κ.κ Γ. Μαστροκούκο και Γ. Γαλουζή. 

Κατά την αποχώρησή του από το νησί με κατεύθυνση προς την Αστυπάλαια ο κ. Νικητιάδης δήλωσε: 

«Οι επιδόσεις των κομμάτων “Ελληνική Λύση” και “Νίκη” στην Κάλυμνο μάς ανησυχούν όλους. Ταυτοχρόνως η συνεχιζόμενη αλαζονεία που επιδεικνύει η ΝΔ, δεν αποτελεί δείγμα δημοκρατικής ενσυναίσθησης από τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη του. Καθήκον μας, όπως στην υπόλοιπη Δωδεκάνησο έτσι και στην Κάλυμνο, είναι να δημιουργήσουμε δημοκρατικά αναχώματα. Είναι προφανές ότι οι χαμηλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στην Κάλυμνο μεταξύ άλλων, οφείλονται και στις διαμάχες μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων. Καλώ κάθε Καλυμνιά και Καλύμνιο να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεδομένου ότι το κόμμα μας είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που έχει άποψη και θα αγωνιστεί για μια ουσιαστική και σε βάθος αναπτυξιακή πορεία της Καλύμνου. Ο μεγάλος αριθμός και το εξαιρετικό επίπεδο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Κάλυμνος, την καθιστά ως τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό της χώρας μας για όσους ενδιαφέρονται για εναλλακτικές διακοπές. Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί ώστε η πολιτεία επιτέλους να ενισχύσει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή».