Τη σημασία του πρόσφατου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναδεικνύει με άρθρο του στον μεγάλο ιστότοπο «The Caller» , ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης.

Το άρθρο στο οποίο ο κ. Νικητιάδης ισχυρίζεται ότι με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε ξανά η ελπίδα για το Λαό και τον τόπο, έχει ως εξής :

 «ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΠΑΣΟΚ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ

Του Γ. Νικητιάδη τ. Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού

Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Με το πέρας του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος της πορείας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Πολιτικός κύκλος που ξεκίνησε από την ίδρυση του κόμματος το 1974, κορυφώθηκε τα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τραυματίστηκε με πολύ χαμηλά ποσοστά κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων μέχρι την ανάληψη της προεδρίας από τον Ν. Ανδρουλάκη.

Ήδη από την Κυριακή που πέρασε, το πρόσφατο Συνέδριο κατέδειξε ότι ανοίγει για το ΠΑΣΟΚ ένας καινούργιος ιστορικός κύκλος. Γεννιέται ξανά η ελπίδα για εκατομμύρια Έλληνες. Ανατέλλει η ελπίδα, ότι κάτι καινούργιο γίνεται. Η ελπίδα, ότι μπορούμε ξανά, αυτή την πατρίδα, να τη σηκώσουμε στο πραγματικό της μπόι. Μπορούμε, αυτόν τον τόπο, να τον οδηγήσουμε στον Ευρωπαϊκό του δρόμο. Στη σοσιαλδημοκρατία.

Γεννήθηκε η ελπίδα ότι μπορούμε και μόνοι μας, χωρίς ετεροκαθαρισμούς. Πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές, όπως τόνισε επανειλημμένα ο νέος Πρόεδρος. Αυτή η ελπίδα, ήταν διάχυτη παντού στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ελπίδα που έμοιαζε να συνυπάρχει με την ταυτόχρονη πίστη, ότι μπορούμε. Το έβλεπες παντού. Το αισθανόσουνα. Το καταλάβαινες. Από τις ομιλίες των πρώην Προέδρων, των πρώην Πρωθυπουργών, τις ομιλίες κάθε στελέχους των νεότερων και των μεγαλύτερων γενεών.

Η ελπίδα ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Χωρίς ολιστικές προσεγγίσεις για τους νέους μας, χωρίς επιτελικά κράτη που υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα. Χωρίς εξουσιομανείς που εποφθαλμιούν τους αρμούς της εξουσίας για να καπηλευθούν την εξουσία.

Αυτή η ελπίδα, ήταν κυρίαρχη στο Συνέδριο. Αυτή την ελπίδα, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε με τον νέο Πρόεδρο και τη νέα ηγετική ομάδα, με τη σύμπραξη και όλων των υπολοίπων, να μετατρέψουμε σε καθημερινή δράση ώστε τα όνειρα να γίνουν ξανά πραγματικότητα ».