Ο επικεφαλής της παράταξης “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει”, Γιώργος Μαύρος, ζητά να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό της τουριστικής περιόδου 2021 και προγραμματισμό της επόμενης του 2022, παρουσία και των φορέων του τουρισμού της Καλύμνου.

Ακολουθεί η επιστολή του Γ. Μαύρου:

Κάλυμνος, 19/11/2021

Κύριε δήμαρχε

Μετά την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου για το 2021 επιβάλλεται ως νησί να αξιολογήσουμε τι πήγε καλά και τι πήγε όχι προκειμένου να το βελτιώσουμε. Πέρα από τις πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που παρθήκαν από τους επαγγελματίες του νησιού μας, ήταν πολλά τα κενά της παρουσίας του δήμου σε τομείς που τον αφορούν και που μπορούσε να παρέμβει, συμβάλλοντας στην καλύτερη εικόνα του νησιού.

Για την αξιολόγηση αυτής της σεζόν αλλά και για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της επόμενης, προτείνουμε την σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τον τουρισμό. Αξιολόγηση τουριστικης περιόδου 2021 και προγραμματισμός για το 2022. Στην συνεδρίαση αυτή κρίνουμε επιβεβλημένο να παραστούν φορείς του τουρισμού οι οποίοι από πρώτο χέρι μπορούν να μας μεταφέρουν την εικόνα. Εκπρόσωπος ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, εκπρόσωπος ταξί, ομάδα διάσωσης, εκπρόσωπος εστιατόρων είναι κάποιοι από τους οποίους μπορούμε να πάρουμε ασφαλείς πληροφορίες και να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας τώρα που υπάρχει καιρός.

Οφείλουμε να προγραμματίσουμε τις δράσεις μας εγκαίρως, να προβλέψουμε καταστάσεις, να είμαστε έτοιμοι πριν από τις εξελίξεις και όχι να τις κυνηγάμε.

Για την παράταξη

ο επικεφαλής

Μαύρος Γεώργιος