“Ενώ δεν είχε κόψει μια κορδέλα έργου σε πέντε χρόνια, στέκεται απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους με προσωπικές επιθέσεις, αυτό δεν είναι πολιτική, είναι κατάντια και δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτό τον κατήφορο, γιατί δεν θέλουμε μια πολιτική καφενειακού χαρακτήρα. Υποσχόμαστε στον κ. Γαλουζή ότι δεν θα πέσουμε στο επίπεδό του, αλλά είμαστε εδώ για να κάνουμε κάτι το διαφορετικό, να ενώσουμε δυνάμεις, για να προσφέρουμε στο νησί μας. Εμείς τιμάμε και σεβόμαστε τους συμπατριώτες μας που μετανάστευσαν στο εξωτερικό και αυτό δεν πρέπει να είναι αιτία για να τους κατηγορούμε.”

Ο Γιώργος Μαύρος, επικεφαλής της παράταξης “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει”, μετά την συνέντευξη του Γιάννη Γαλουζή, κατά την οποία “επιτέθηκε” εναντίον του, επισήμανε πως έκριναν ως ομάδα ότι δεν υπήρχε λόγος να παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για το θέμα, καθώς ο τ. Δήμαρχος ουσιαστικά δεν παρέθεσε κανένα επιχείρημα (για το ζήτημα του νέου λιμανιού της Καλύμνου και τις ενέργειες που έκανε σαν δημοτική αρχή), αντίθετα έκανε μια άνευ προηγουμένου και σοβαρής δικαιολογίας προσωπική επίθεση, συμπεριφορές που αποθαρρύνουν όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά και προβλήματα του νησιού, καθώς οδεύει η Κάλυμνος προς τις εκλογές. Η στάση αυτή είναι κατακριτέα και δεν ανήκει στον τρόπο της πολιτικής που θα θέλαμε για το νησί μας και δεν αντιπροσωπεύει το νησί μας, αλλά παραδίδουμε τον κ. Γαλουζή στην κρίση των Καλυμνίων και δεν θα ακολουθήσουμε αυτή την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο, σε επίπεδο καφενειακού χαρακτήρα.

Αυτά τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει”, προσθέτοντας πως “δεν θα κατηγορούσαμε ποτέ έναν συμπατριώτη μας που έφυγε στο εξωτερικό για κάποιο λόγο, αντίθετα τους τιμάμε και δεν είναι αιτία μομφής το ότι κάποιος μετανάστευσε στο εξωτερικό, αντίθετα πρέπει να τους ακούμε και να τους σεβόμαστε, γιατί χιλιάδες συμπατριώτες μας μετανάστευσαν χωρίς να είναι δική τους επιλογή αλλά η αιτία ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο καθένας”

Μόνο μέσα από δημιουργική παρουσία και με αποτελεσματικότητα θα λυθούν τα προβλήματα της Καλύμνου και κυρίως με αυτοκριτική από όσους άσκησαν διοίκηση, ώστε να πάει το νησί ένα βήμα παρακάτω, αλλά το να υποστηρίζει ότι τα έλυσε όλα τα προβλήματα, ενώ δεν έκοψε σε μια πενταετία ούτε μια κορδέλα, αντίθετα να κάνει προσωπικές επιθέσεις σε πολιτικούς του αντιπάλους, αυτό δεν είναι πολιτική, είναι κατάντια και ο κ. Γαλουζής έχει δείξει και στο παρελθόν τέτοια δείγματα συμπεριφοράς, όταν μετά τις προηγούμενες εκλογές του 2019 κατηγορούσε τους Καλύμνιους που δεν τον ψήφισαν και ήταν απών συνέχεια, χωρίς καμία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του και δεν φαινότανε πουθενά τα πρώτα χρόνια, αλλά απείχε συστηματικά και τώρα τελευταία έκανε ξανά την εμφάνισή του”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video