“Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, ουδόλως ενδιαφέρονται για την εταιρεία, αλλα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν χρόνο και με διάφορα τεχνάσαματα να φτάσουν μέχρι τις εκλογές”

“Εμείς μπροστα΄σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η Κάλυμνός μας, δηλώνουμε άπαντες παρόντες για να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσει αυτή η κατηφόρα του νησιού μας”

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαστροκούκος, πλαισιωμένος από τους συμβούλους της παράταξης, Μιχάλη Λελέκη και Μιχάλη Καμπουράκη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκε στα φλέγοντα προβλήματα του νησιού, αλλα κυρίως στην τραγική κατάσταση με την ΑΝΕΚ και ζήτησε για μια ακόμη φορά να γίνουν άμεσες ενέργειες για να σωθεί η εταιρεία από το σίγουρο “λουκέτο”.

Αρχικά παρουσίασε μια σειρά προβλημάτων της Καλύμνου, που ταλαιπωρούν το νησί εδώ και χρόνια, όπως ο Βιολογικός Καθαρισμός πο υπολειτουργεί, η Χωματερή που συνεχίζει να λειτουργεί, το Υποθαλάσσιο Πάρκο στα Αργινώντα που ρημάζει, οι μονάδες Αφαλατώσεων που απαξιώθηκαν, τα λεωφορεία που είναι ακινητοποιηένα, το γήπεδο 5χ5 που έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, όπως και το γήπεδο του Βαθύ αλλά και το Νηπιαγωγείο που είναι εγκαταλελειμμένο.

Στη συνέχεια ο Γ. Μαστροκούκος, επικεντρώθηκε στην κατάσταση με την ΑΝΕΚ, τονίζοντας την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρεία του Δήμου, επαναλαμβ’άνοντας με έμφαση πως “η ΑΝΕΚ έχει πλέον βάλει λουκέτο”. Περιέγραψε τα όσα εξελίχτηκαν στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας, αναφέροντας πως “το δίδυμο”, Διακομιχάλης και Θανάτσης, αντί να ενημερώσουν για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία, “προσπάθησαν με πονηριές να ξεφύγουν από την ουσία του θέματος” και επιπλέον πρόσθεσε ότι “ανέπτυξαν ένα σενάριο συνομωδιολογίας” και έριξαν τις ευθύνες στο “κακό Υπουργείο”.

“Πακτωλός χρημάτων μπήκε στα ταμεία της ΑΝΕΚ τα τελευταία χρόνια και κανείς δεν ξέρει που πήγαν αυτά τα χρήματα”, ενώ το μόνο που τους χαρακτηρίζει είναι η αδιαφάνεια, ενώ έχουν να δείξουν μόνο καταστροφές και για όλα αυτά “σε τίποτα εκείνοι δεν φταίνε”. Κατέληξε εκ νέου με την πρότασή του, που αφορά την διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την ΑΝΕΚ και να αναθέσει σε εξειδικευμένο επιχειρηματικό γραφείο την σύνταξη μελέτης διάσωσης της ΑΝΕΚ

Ακολουθεί το βίντεο με την συνέντευξη του Γιάννη Μαστροκούκου:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video