Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΝΕΜ (Ναυτιλιακή Εταιρία Δήμου Κω) για την απόφασή της να ναυπηγήσει νέο σκάφος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαστροκούκος τονίζει πως την ίδια στιγμή η ΑΝΕΚ συρρικνώνεται και απαξιώνεται από την σημερινή διοίκηση.

Για μια ακόμη φορά, η παράταξη «Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση» επανέρχεται με τα θέματα της ΑΝΕΚ και βάλλει «κατά ριπάς» εναντίον του σημερινού προέδρου της εταιρείας, καταλογίζοντάς του κακή διαχείριση της εταιρείας, «παρά τον πακτωλό χρημάτων» που έχουν εισρεύσει στα ταμεία της , επαναφέροντας το θέμα με τις προσλήψεις «ημετέρων», αλλά και την βύθιση του “Κάλυμνος Σταρ”, για το οποίο αφήνει “υπονοούμενα” σε σχέση με τα χρήματα από την αποζημίωση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ       

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 24/08/2021

«Γιγαντώνεται η Ναυτιλιακή Εταιρία Δήμου Κω (Α.Ν.Ε.Μ.). Ναυαγεί η Ναυτιλιακή Εταιρία Δήμου Καλυμνίων (Α.Ν.Ε.Κ).»

Ο Δήμος Κω και η Διοίκηση της Α.Ν.Ε.Μ. προχωρούν στην   ναυπήγηση νέου  συμβατικού πλοίου 43 μέτρων με προϋπολογισμό 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Το νέο σύγχρονο πλοίο με ταχύτητα 20 κόμβων με πρωτόκολλο για 300 επιβάτες και γκαράζ για 9 επιβατηγά οχήματα Θα καλύπτει δρομολόγια και στα νησιά της Επαρχίας Καλύμνου έως και Σάμο. Χρόνος παράδοσης του νέου πλοίου,  ένα έτος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η ναυτιλιακή εταιρία της γειτονικής μας Κω (Α.Ν.Ε.Μ.),είναι οικονομικά υγιής , εύρωστη και ανταγωνιστική χωρίς να λαμβάνει ούτε ένα ευρώ κρατικής επιδότησης .Η οικονομική της κατάσταση , της επιτρέπει την δανειοδότηση από τράπεζα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ και διαθέτει ίδια  συμμετοχή ύψους 1,3 εκατομμύρια ευρώ, για την ναυπήγηση του νέου πλοίου.

Συγχαρητήρια λοιπόν στον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά και στον Πρόεδρο της Α.Ν.Ε.Μ κ. Παναγιώτη Αβρίθη ,διότι χωρίς ευρώ κρατικής επιδότησης η Α.Ν.Ε.Μ. προχωρά στην ναυπήγηση νέου πλοίου

Η Κάλυμνος της λεβεντιάς και της  ναυτοσύνης, δυστυχώς έχει στο τιμόνι της τον κ. Θανάτση Γεώργιο και τον κ. Διακομιχάλη Δημήτριο. Ο κ. Γ. Θανάτσης που εμφανίστηκε από το παρασκήνιο και για δεύτερη τετραετία φυτευτός έμμισθος πρόεδρος  της ΑΝΕΚ , έχει συνδεθεί με ζημίες, καταστροφές, πυρκαγιές, ναυάγια, με σπατάλη κατά την διαδικασία  επισκευών των πλοίων μας, που προκαλεί το  κοινό αίσθημα, με απαξίωση των τοπικών επαγγελματιών, με  ζημιογόνες οικονομικές χρήσεις και με ενίοτε παρουσίαση κερδών που δεν ξεπερνούν αυτά ενός περιπτέρου.

Στα ταμεία της ΑΝΕΚ μπήκε πακτωλός χρημάτων. Τα τελευταία 10 χρόνια, με ένα πρόχειρο υπολογισμό , μπήκαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ «ζεστού χρήματος» μόνο  από Κρατικές επιδοτήσεις.

Δεν υπολογίζουμε τα εκατομμύρια που μπήκαν στα ταμεία από την έκδοση εισιτηρίων, από την μεταφορά εμπορευμάτων και από την μεταφορά  οχημάτων.

Τίθεται το ερώτημα: Πού πήγαν όλα αυτά τα εκατομμύρια;

Δεν έχει γίνει  καμία αναπτυξιακή επένδυση. Το μόνο που μετράμε είναι καταστροφές ,αδιαφάνεια, και βόλεμα ημετέρων.

Γιατί άραγε ο δήμαρχος έβαλε την ανιψιά του την δεδομένη στιγμή στην ΑΝΕΚ ως γραμματέα, από το παράθυρο, χαρακτηρίζοντας την κυνικά ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του;

Κύριοι, πάψτε να «παίζετε» με τα χρήματα από τα αποκαΐδια του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ», Για την ολική καταστροφή του πλοίου μας τηρείται μία περίεργη μυστικότητα από τους Διοικούντες την ΑΝΕΚ. Για τα 750.000 ευρώ που πήραν απ’ την ασφαλιστική εταιρεία.  παρά τα συνεχή αιτήματα μας, δεν μας ενημερώνουν σε ποιο ή ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς, εσωτερικού ή εξωτερικού, βρίσκονται.

Ομοειδείς εταιρίες στην περιοχή μας, γιγαντώνονται.  Η δική μας συρρικνώνεται. Τα τελευταία χρόνια κάηκαν δύο μηχανές(2) των πλοίων μας, κάηκε και βυθίστηκε τα ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ είναι 37 ετών.

Μήπως στόχος τους είναι η απαξίωση της εταιρίας ώστε να οδηγηθεί σε λουκέτο;

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Μαστροκούκος Γιάννης, Λελέκης Μιχάλης, Κάτρη Αναστασία, Μακρυνάκης Κώστας, Καμπουράκης Μιχάλης, Κάτρης Μιχάλης