Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, στηλιτεύει με σημερινό δελτίο τύπου, την «απίστευτη και αδικαιολόγητη» καθυστέρηση από τον Δήμο για την προώθηση των διαδικασιών σε σχέση με την Σχολή Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος, αναφέρει πως  έχει καθυστερήσει να αναρτηθεί η απόφαση που έλαβε το ΔΣ για την αγορά του ακινήτου, εντελώς αδικαιολόγητα και προσάπτει στην σημερινή Δημοτική Αρχή «έλλειψη σοβαρότητας» απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την Κάλυμνο.

Ακολουθεί το δ.τ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                             

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                       ΚΑΛΥΜΝΟΣ: 13/01/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απίστευτη και αδικαιολόγητη η καθυστέρηση από πλευράς Δήμου, για την  ίδρυση Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο.

Ενώ το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από την πλευρά του, έχει προχωρήσει αρκετά το θέμα, ο δικός μας δήμος ουσιαστικά δεν έχει ξεκινήσει καν τις δικές του ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα:

Τον Οκτώβρη του 2019,  ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο .Ζητήσαμε να έρθει έγγραφο από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που να βεβαιώνει ότι το  εν λόγω κτίριο  είναι κατάλληλο για να στεγάσει την Σχολή Μηχανικών.

Το θέμα ήρθε ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από 26 μήνες καθυστέρηση, στις 17 Δεκεμβρίου 2021 όπου και Ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η απευθείας αγορά του κτιρίου.

Η απόφαση αναρτήθηκε στο Διαύγεια με καθυστέρηση 2 εβδομάδων στις 30 Δεκεμβρίου 2021,

Με έκπληξη  είδαμε ότι η ίδια απόφαση αναρτήθηκε ξανά, για δεύτερη φορά  στο Διαύγεια, στις 11/01/2022. Πληροφορηθήκαμε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου επέστρεψε τη απόφαση για να συμπληρωθεί προκειμένου να την εγκρίνει.

Αν κ. δήμαρχε, για  το πρώτο βήμα, που είναι μια απλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασαν 2,5 χρόνια , τότε πόσα χρόνια χρειάζεστε για τα υπόλοιπα βήματα που έχουν και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας;

Το θέμα της ίδρυσης Σχολής Μηχανικών ,είναι πάρα πολύ σοβαρό για όλους μας και μετά λύπης διαπιστώνουμε, ότι ο τρόπος που το  χειρίζεται ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή ,είναι εντελώς ασόβαρος και επικίνδυνος.

Για την Παράταξη

Μαστροκούκος Γιάννης