Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Η παράταξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Μαστροκούκου, με σημερινό δελτίο τύπου επισημαίνει την αρνητική στάση της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που αντί να στηρίξει τον τουρισμό που καταρρέει επικίνδυνα, αφαιρεί πόρους που προορίζονταν για την τουριστική προβολή και ειδικά το Αναρριχητικο Φεστιβάλ, το οποίο ακυρώνεται για μια ακόμη χρονιά, για να πληρωθούν “τα μπαζώματα” στη Χωματερή της περιόδου του Γιάννη Γαλουζή, υπογραμμίζοντας πως από το 2010 μέχρι σήμερα “βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές”, καυτηριάζοντας τις κοινές πρακτικές των δύο τελευταίων διοικήσεων του Δήμου της Καλύμνου, από τις οποίες δεν μπορεί να προσδοκά το νησί τίποτα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

                                                                                                           ΚΑΛΥΜΝΟΣ 01/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είμαστε σχεδόν στην καρδιά του καλοκαιριού. Η Καλυμνιακή κοινωνία παγωμένη παρακολουθεί την πρωτόγνωρη κατάρρευση της τουριστικής κίνησης. Οι επιχειρήσεις του νησιού βρίσκονται ήδη σε δυσμενή θέση. Η απραξία της δημοτικής αρχής δεν αποτελεί πλέον είδηση. Είδηση αποτελεί η αρνητική έως και σκανδαλώδης λειτουργία της.

Προς τεκμηρίωση των λεγομένων μας, ενδεικτικά  αναφέρουμε:

1.Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, αφαιρούν από τον προϋπολογισμό του δήμου μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 100.000 ευρώ, που το ποσό αυτό είχε ως σκοπό την τουριστική προβολή του νησιού μας.( κωδικός 00-6431.0001 και 00-6432)

2.Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, αφαιρούν από τον προϋπολογισμό του δήμου χρηματικό ποσό, περί τις 110.000 ευρώ, που προορίζονταν για το αναρριχητικό Φεστιβάλ. (Κωδ. 70-6471.0001)

3. Ακυρώνουν το αναρριχητικό φεστιβάλ, μία σημαντική δράση στον χώρο του αναρριχητικού τουρισμού.

Αντιθέτως, με τα χρήματα αυτά του Καλυμνιακού Λαού αντί για πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία , πληρώνουμε τις αμαρτίες και την ανικανότητα τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Αντί τουριστικής ανάπτυξης, Θα πληρώσουμε  χρηματικό ποσό περίπου 330.000 ευρώ, σ΄ εκτέλεση αποφάσεων και τόκων υπερημερίας ,για σπρώξιμο σκουπιδιών και χώματος με μπουλντόζα, στον χώρο της χωματερής. Από την άλλη  το  πρόβλημα  με την καύση των σκουπιδιών παραμένει, γεμίζοντας μας με «καρκίνο».(Κωδ. 00-6492.0000 και 00-6823)

Η ευθιξία του δημάρχου και της δημοτικής αρχής περιορίστηκε στην δήλωση « αυτά έγιναν επί δημαρχίας Γαλουζή και τώρα πληρώνουμε το τίμημα».

Από το 2010 και μετά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Διαβάζουμε το ίδιο βιβλίο με την ίδια πλοκή και φυσικά δεν μπορούμε να προσδοκούμε διαφορετικό αποτέλεσμα. 

ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος