Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Στις εγκαταστάσεις του δημόσιου ΙΕΚ Λέρου, βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιώργος Κασσάρας, με στελέχη της οργάνωσης του νησιού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός, τόνισε την σημασία της δομής και επεσήμανε την ανάγκη αναβάθμισης της, με την λειτουργία οικοτροφείου και ένταξης ειδικότητας Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής στις ήδη υπάρχουσες.

ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΔΙΕΚ) 

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

Σημαντική η προσφορά του

Με κλιμάκιο της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Λέρου, επισκεφθήκαμε πρόσφατα το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Τραυματολογίας του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου  και  συναντηθήκαμε με τη Διευθύντρια Ειρήνη Γκουγκουλοπούλου, την Υποδιευθύντρια Βάλια Κυπραίου και το Διδακτικό Προσωπικό.

Μας έγινε μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση των όσων από το 1991 έως και σήμερα προσφέρει το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Τραυματολογίας του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, στην  άρτια εκπαίδευση του  Νοσηλευτικού Προσωπικού, με το οποίο στελεχώνονται οι δομές υγείας όχι μόνο στο Βόρειο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές αναβάθμισης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δομής, ώστε να προσφέρει περισσότερες διευκολύνσεις στους καταρτιζόμενους που θα φιλοξενεί.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το γεγονός της χρησιμότητας λειτουργίας οικοτροφείου στο οποίο θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν, όπως και παλαιότερα, παιδιά από τα γύρω νησιά και γιατί όχι και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα προτάθηκε, εκτός του Τμήματος Νοσηλευτικής Τραυματολογίας, η ίδρυση Τμήματος Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής, το οποίο προϋποθέτει τη στελέχωση του ΔΙΕΚ με επιπλέον προσωπικό διδασκαλίας.

 Τέλος συμφωνήσαμε όλοι, ότι απαιτείται αναβάθμιση του εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεων της Σχολής, καθώς και γνωστοποίηση στα Λύκεια των γύρω νησιών, όλων των ειδικοτήτων  που μπορεί να παρέχει το ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής Τραυματολογίας του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, ως μια μεταδευτεροβάθμια εναλλακτική προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης .

Σε κάθε περίπτωση δεσμευτήκαμε ότι θα συνδράμουμε την προσπάθεια των εργαζομένων για την  επίτευξη των στόχων τους για την αναβάθμιση του εξαιρετικού αυτού εκπαιδευτικού ιδρύματος το οποίο προσφέρει τόσο σημαντικό έργο στα νησιά μας.

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος