“Κύριε Διακομιχάλη, μάλλον έχετε μπερδέψει  ποιος ήταν υπουργός όταν υπογράφηκε η ίδρυση της ΑΕΝ”

“Επειδή στα ψεύδη είστε πρωταθλητής να σας θυμίσουμε 13 από τις υποσχέσεις σας, που κατά καιρούς εύκολα εξαγγέλλετε …”

“… στη δική σας εκδήλωση ,σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες ,καθόσασταν σε δύο καρέκλες!”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Κάλυμνος”, Γιάννης Γαλουζής, μετά τα πρόσφατα σχόλια του Δημήτρη Διακομιχάλη για την ίδρυση της ΑΕΝ, αλλά και την οικονομική κατάσταση του Δήμου, την οποία παρέλαβε το 2014, με σημερινό δελτίο τύπου, απαντά χαρακτηρίζοντας τον “πρωταθλητή στα ψεύδη” και ότι παραποιεί την πραγματικότητα, ενώ παραθέτει και κατάλογο 13 υποσχέσεων – εξαγγελιών του, που δεν πραγματοποίησε, υπενθυμίζοντάς του όλα αυτά, αναφέροντας χαρακτηριστικά “μπας και αποφασίσετε να ασχοληθείτε με κάποια από αυτά έστω και στο παρά πέντε της θητείας σας”, ενώ για το σχόλιο σχετικά με το πλήθος του ακροατηρίου στην προχθεσινή συγκέντρωση της παράταξης, απαντά λέγοντας “στη δική σας εκδήλωση ,σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες ,καθόσασταν σε δύο καρέκλες!”

Ακολουθεί το καυστικό δελτίο τύπου της παράταξης του Γιάννη Γαλουζή:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  «ΝΕΑ  ΚΑΛΥΜΝΟΣ»                                                                                                                                       

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,08.09.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΡΥΣΗ Α.Ε.Ν

Κύριε Διακομιχάλη.

Αναφορικά με την καραμέλα που χρησιμοποιείτε εσείς και οι υποτακτικοί σας  ,ότι τάχα ο Διαμαντής με πήρε από το χέρι να με πάει στο φίλο του Υπουργό για την Α.Ε.Ν μάλλον έχετε μπερδέψει  ποιος ήταν υπουργός όταν υπογράφηκε η ίδρυση της ΑΕΝ Καλύμνου και ποιος είχε οριστεί από τον τότε Πρωθυπουργό (μετά την εξαγγελία του στις 06.01.2018  από εδώ στην Κάλυμνο) να υλοποιήσει όλες τις διαδικασίες σε συνεργασία με το δήμο Καλυμνίων.

Να σας πως λοιπόν κύριε Διακομιχάλη, για να σταματήσετε και τα παραμύθια, ότι υπουργός Ναυτιλίας ήταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και αναπληρωτής υπουργός ο αείμνηστος Νεκτάριος Σαντορινιός με τον οποίο είχαμε απευθείας και συνεχή συνεργασία για να πετύχουμε μέσα στον ελάχιστο χρόνο των 10 μηνών αυτό για το οποίο όλη η Κάλυμνος είναι υπερήφανη και  μόνο εσείς   εξακολουθείτε να ονειρεύεστε. Ο φίλος υπουργός του Διαμαντή κ. Φώτης Κουβέλης ανέλαβε στα μέσα Αυγούστου 2018 όταν πλέον όλα είχαν ρυθμιστεί. Απλά παραβρέθηκε στα εγκαίνια. Πάντως επειδή η «αλά μπρατσέτα» σας με το κ.Διαμαντή τα 4 τελευταία χρόνια, όταν πλέον αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την παράταξη μας, καλά κρατεί, πιστεύουμε να σας έχει δώσει χρηστικές συμβουλές για το πως αδίπλωτα ψηφοδέλτια  χωρούν σε μικρό φάκελο ,μπαίνουν στην κάλπη και ξαναβγαίνουν αδίπλωτα!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Επειδή συνηθίζετε να ξεχνάτε-ειδικά ότι δε σας συμφέρει- να σας υπενθυμίσουμε πως παρά τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα η δημοτική αρχή Γαλουζή ,πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις κατά τα έτη 2015,2016,2017 δεν εισέπραττε 250.000 ευρώ ανά έτος από το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ ενώ  το 2017 λόγω κατάργησης του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ διαγράψαμε οφειλές της τάξης των 2.339.392,82 ευρώ.

Παραλάβαμε ένα δήμο με μειωμένα έσοδα και πολλά οικονομικά προβλήματα:

  • Τα χρέη  και οι υποχρεώσεις  δήμου ανέρχονταν στα 3.200.798,24 ευρώ.
  • Υπήρχαν τα Capital controls
  • Είχαν μειωθεί οι ΚΑΠ, ΣΑΤΑ και άλλες οικονομικές παροχές  του κράτους προς το δήμο ,το προσφυγικό βρισκόταν σε έξαρση.

Τα συνολικά ταμειακά διαθέσιμα από τότε που παραλάβαμε μέχρι το 2018 αυξάνονται συνεχώς .Τα ταμειακά διαθέσιμα το 2014 ήταν 1.427.428,94 ευρώ ενώ όταν παραδώσαμε ήταν 3.228.728,91 ευρώ. Συνολικά αυξήθηκαν κατά 126 % σε σχέση μ’  αυτά που παραλάβαμε.

Επειδή στα ψεύδη είστε πρωταθλητής να σας θυμίσουμε κάποιες από τις υποσχέσεις σας ,που κατά καιρούς εύκολα εξαγγέλλετε μπας και αποφασίσετε να ασχοληθείτε με κάποια από αυτά έστω και στο παρά πέντε της θητείας σας .Κύριε Διακομιχάλη!

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

1. Αντιπλημμυρικά έργα για την αντιμετώπιση των όμβριων υδάτων  στον Εμπορικό δρόμο.

2.Κατάργηση Χωματερής

3. Ανακύκλωση

4. Αξιοποίηση Θερμοπηγών

5. Αξιοποίηση Δημοτικής Αγοράς

6. Δημοτική συγκοινωνία

7. Αντιπλημμυρικά Ψερίμου

8. Αξιοποίηση Ψερίμου

9.Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

10.Αποχέτευση τουριστικών περιοχών

11. Λειτουργία Τμήματος Σχολή Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου

12. Αξιοποίηση Χωράφας Αγίου Θεολόγου

13. Αξιοποίηση Καταδυτικού Πάρκου Αργινωντών.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ»

Το αν ήτανε μικρό ή μεγάλο το ακροατήριο  φαντάζομαι ότι δεν είστε και ο αντικειμενικότερος για να το πείτε. Πάντως στη δική σας εκδήλωση ,σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες ,καθόσασταν σε δύο καρέκλες!  Σχετικά με το πλήθος της εκδήλωσης σας παραπέμπουμε σε τοπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες που έγραψαν για την εκδήλωση μας.

Για την παράταξη

Γιάννης Γαλουζής

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων