Για 30 έως 40 χρόνια θα παραχωρηθεί το Αεροδρόμιο της Καλύμνου, μαζί με άλλα 21 ως “πακέτο” σε ιδιώτες από το Υπερταμείο με διεθνή διαγωνισμό

Προς ενιαία παραχώρηση και των 22 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία παραμένουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου προσανατολίζεται το Υπερταμείο, όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιό του για την περίοδο 2022 – 2024.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, τα 22 κρατικά αεροδρόμια θα προκηρυχθούν σε διεθνή διαγωνισμό, εντός Ιουλίου ή Αυγούστου,ως «πακέτο» και όχι διαχωρισμένα σε ομάδες για διάστημα 30 – 40 ετών. 

Πρόκειται για τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και συγκεκριμένα για τα εξής: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελλόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι 16 από τους 22 κρατικούς αερολιμένες βρίσκονται στη νησιωτική Ελλάδα, κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

Στόχος, σύμφωνα με τη διοίκηση του Υπερταμείου είναι να αποτελέσουν κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών καθώς έως το 2030 εκτιμάται ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα έχει αγγίξει το 40%.