Στη αυλή της Παναγίας στο Χωριό, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, έκανε την πρώτη ανοικτή προεκλογική του ομιλία, μια εβδομάδα πριν την 8η Οκτωβρίου, που θα κρίνει την διακυβέρνηση του Δήμου της Καλύμνου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο αύλειος χώρος της Παναγίας της Κεχαριτωμένης, γέμισε από κόσμο, που καταχειροκρότησε τον Γιάννη Μαστροκούκο, γέννημα θρέμμα του Χωριού, δεμένο με αυτό το χώρο, καθώς εδώ ολοκλήρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δάσκαλος, διευθύνοντας το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος , εξέφρασε προς το ακροατήριο την βεβαιότητα του ότι την επομένη των εκλογών θα είναι νικήτρια η παράταξή του, καθώς αυτό εισέπραξε από την αποψινη ομιλία, αλλά και από τον κόσμο της Καλύμνου, από όποια περιοχή κι αν πέρασαν.

Η φιλοδοξία της παράταξης του είναι να αποκτήσει η Κάλυμνος “μια Δημοτική Αρχή μακράς πνοής, με κύρια χαρακτηριστικά της, την οργάνωση, τον προγραμματισμό, την εντιμότητα, την  μεθοδικότητα, την αποτελεσματικότητα, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό στον πολίτη, στην  παράδοση, στον πολιτισμό. Βασική επιδίωξή μας στον αγώνα μέχρι τις εκλογές είναι η συναίνεση η σύνθεση, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια.”

“Η Κάλυμνος του σήμερα δεν μας αντιπροσωπεύει”, πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως σήμερα παντού κυριαρχεί η παρακμή και στόχος του είναι μια Κάλυμνος ψηλά, “όπως ήταν πάντα στο διάβα των αιώνων”.

Πριν καλέσει δίπλα του τους συνεργάτες του, υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος της νέας Δημαρχίας.

Αναφέρθηκε στην καθαριότητα και γενικά στην καθημερινότητα, στην πρόνοια, τον τουρισμό, τις συγκοινωνίες και την κυκλοφοριακή μελέτη, στις παιδικές χαρές, στα αναπτυξιακά έργα, στην επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ, σε δεκάδες δράσεις που επί δεκαετίες έμεναν στα συρτάρια, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στο Χωριό και στα μέτρα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Μίλησε με περηφάνια για τους συνεργάτες του , καθώς τους κάλεσε δίπλα του και αποχαιρέτησε το ακροατήριο με την υπόσχεση ότι θα διοικήσουν την Κάλυμνο με τιμιότητα, συνέπεια, εργατικότητα και συναίνεση σε όλα τα επίπεδα, καταλήγοντας πως εκείνος και οι συνεργάτες του, έχουν συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει και θα ανταποκριθούν μέσα από την ενότητα, τον σεβασμό και την εντιμότητα.