Την πρώτη μέρα του εκλογικού μήνα, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γιάννης Γαλουζής, πραγματοποίησε την πρώτη ανοικτή ομιλία του στην αυλή της Παναγίας της Κεχαριτωμένης στο Χωριό, κατά την οποία ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Κάλυμνος, γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ, ο Γιάννης Γαλουζης και η ομάδα του κατέφθασαν στον χώρο που τους περίμενε ο κόσμος που είχε γεμίσει τον αύλειο χώρο και αφού τον προλόγισε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Νίκη Ρεϊση, ανέβηκε στο βήμα της συγκέντρωσης, αφού πρώτα χαιρέτισε από κοντά τους παρευρισκόμενους.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος , μέσα σε χειροκροτήματα, απευθύνθηκε στο ακροατήριο, μη κρύβοντας τη συγκίνηση του, καθώς βρίσκονταν στον τόπο που μεγάλωσε, τονίζοντας την ιστορία του τόπου, τον οποίο, όπως επεσήμανε, πολιτικές τον διέγραψαν από οικισμό και δεν είναι πια παρά μόνο γειτονιές της Καλύμνου, αφού αφαιρέθηκε από τον στατιστικό χάρτη.

Μετά την ομιλία του, ο Γιάννης Γαλουζής, προσφώνησε τους συνεργάτες του, υποψηφίους και υποψήφιες δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι του επεφύλαξαν μια έκπληξη, καθώς η ημέρα της ομιλίας συνέπεσε με τα γενέθλια του επικεφαλής και είχαν ετοιμάσει την ανάλογη τούρτα με τα κεριά που τα έσβησε μαζί με ένα μικρό παιδί στην αγκαλιά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση και η ομιλία του Γιάννη Γαλουζή, με τις δεσμεύσεις της νέας Δημαρχίας, που θεωρεί ότι πλέον είναι δεδομένη η νίκη της ομάδας του σε αυτές τις εκλογές.

Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες,
Φίλες και Φίλοι,
Συγχωριανές και Συγχωριανοί

Σήμερα, βρίσκομαι μπροστά σας με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό γιατί γνωρίζω πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό το μέρος που οι περισσότεροι από εσάς καλείτε σπίτι σας.
Είμαι εδώ σήμερα όχι μόνο ως υποψήφιος Δήμαρχος αλλά και ως ένας από εσάς, ένας απόγονος αυτού του υπέροχου Χωριού που φέρω μέσα μου με περηφάνια.
Σε αυτή την πλατεία που οι Καλυμνιές με τα μικρά παιδιά στα χέρια τους πρωτοστάτησαν απέναντι στου Ιταλούς φασίστες και αντιστάθηκαν με πέτρες και με ξύλα και κυρίως με πείσμα απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιταλοποίησης της Καλύμνου.
Η ιστορία αυτού του τόπου μαρτυρική..αλλά η Κάλυμνος, οι Καλυμνιές και οι Καλύμνιοι άντεξαν κάθε κακουχία…γιατί δεν είναι τυχαίο ότι κανένας κατακτητής δεν μπόρεσε να στεριώσει σε αυτό το νησί!

Αγαπητές Φίλες και φίλοι
Αυτοί που δεν ξέρουν ιστορία είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν.
Η Κάλυμνος, αυτός ο πολυαγαπημένος και πολύπαθος τόπος, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της Ιστορίας της.
Γιατί αυτή τη φορά, οι κατακτητές δεν είναι γνώριμοι. Δεν έρχονται με όπλα
Έρχονται ειρηνικά, σαν μάγοι με τα δώρα και μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια
Αυτές οι εκλογές, αυτή η αναμέτρηση, είναι η πιο καθοριστική για όλους μας. Σ΄ αυτές τις εκλογές θα εκλέξετε αντιπροσώπους που θα κληθούν να σηκώσουν ένα τεράστιο βάρος, το βάρος της ανάσχεσης της πτωτικής πορείας της Καλύμνου. Η απόφαση για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας, βαραίνει τον καθένα ξεχωριστά και ταυτόχρονα όλους συνολικά.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και συγκεκριμένα!
Γιατί τόση μετανάστευση; Γιατί τόση πολιτική διχόνοια; Γιατί τόση ανεπάρκεια; Γιατί τόση εγκατάλειψη; Γιατί τόση αδιαφορία; Γιατί τόση οπισθοδρόμηση; Γιατί τόσος εμπαιγμός;
Γιατί χάνουμε τόσες ευκαιρίες;…
Τα αμείλικτα ερωτήματα συνοδεύουν τα εκατοντάδες κλειστά και αμπαρωμένα σπίτια στα Μαράσια, στο Βαθύ και στο Χωριό.
Το περήφανο Χωριό, που η άστοχη πολιτική της δημοτικής αρχής, που άσκησε διοίκηση για 16 χρόνια, το έφερε σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση και το αφαίρεσε ακόμα και από τον στατιστικό χάρτη της Ελλάδας.

Εμείς, Καλυμνιές και Καλύμνιοι, δεν επιτρέπουμε να διαγράφονται οι οικισμοί μας. Αντίθετα, διαγράφουμε τις παλαιές, βλαπτικές αντιλήψεις και πρακτικές που έφεραν τον τόπο μας σε αυτήν την κρίση.
Αυτά τα ερωτήματα μας ενέπνευσαν να αναζητήσουμε λύσεις, να αγωνιστούμε για την ανανέωση και την αλλαγή στην πολιτική.
Συμπατριώτες, ο τόπος μας υπέφερε από την άσχημη πολιτική και τα κενά λόγια.
Καταλάβαμε ποιοι πολιτικοί είναι υποκριτές και ανεύθυνοι, ποιοι εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντά τους και αφήνουν την τοπική κοινωνία χρεωκοπημένη.
Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής το είδατε, το συγκρίνατε με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, το αξιολογήσατε, και είναι ξεκάθαρο.
Δεν θα ασχοληθούμε πλέον μ΄ αυτούς. Αλλά δεν θα ασχοληθούμε και με αυτούς που χωρίς εμπειρία, χωρίς γνώση, έρχονται με ωραία λόγια να μας πείσουν ότι πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό τη στιγμή που χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές, τον εκφοβισμό και τις απειλές.
Ο λαός της Καλύμνου δεν θέλει πλέον να ασχολείται με αυτούς.
Τελειώσαμε με τις χρεωκοπημένες πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές. Τελειώσαμε με το μαρασμό και την υποβάθμιση του δημοσίου διαλόγου, με τις παρασκηνιακές διεργασίες και τους εκβιασμούς.

Αυτά θέλουμε να αλλάξουμε.
Αυτά ερχόμαστε να ανατρέψουμε.
ΝΙΚΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΝΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΗ, ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!!! ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!
Είμαι αισιόδοξος, αγαπητοί συμπολίτες..ξέρετε γιατί;
Γιατί έχουμε την καλύτερη Ομάδα, το πιο συγκροτημένο σχέδιο και στοχευμένο όραμα.
Και το ξέρουν και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Πως την επομένη των εκλογών είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να ξεκινήσουμε όλες
τις διαδικασίες για να βάλουμε σε εφαρμογή το σχέδιο ανάπτυξης της Καλύμνου, χωρίς να ψαχνόμαστε στους διαδρόμους του
Δημαρχείου, χωρίς να μπορούν να μας βάλουν τρικλοποδιές.
Ξέρετε αγαπητοί συμπατριώτες, πως δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις..ξέρετε πως ήμουν αυτός που στην προηγούμενη τετραετία που ήμουν Δήμαρχος, διατήρησα την θέση του γιατρού και πήγαινα και χειρουργούσα στο Νοσοκομείο για να μην αφήσω κανέναν αβοήθητο. Γιατί όλοι γνωρίζετε πως την επόμενη μέρα ανεξάρτητα με το ποιος με ψήφισε, θα είμαι ο Δήμαρχος όλων των Καλυμνίων!
Η επόμενη μέρα θα μας βρει ενωμένους…μην υποκύπτετε λοιπόν σε εκβιασμούς, σε απειλές ή σε βαρύγδουπες εξαγγελίες.
Γιατί υπάρχει η άλλη Κάλυμνος. Η Νέα Κάλυμνος.
Ναι, Καλυμνιές και Καλύμνιοι, υπάρχει η άλλη Κάλυμνος,
Γι΄ αυτό λοιπόν ζητάω την ψήφο σας.
Γιατί η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Και, πιστέψτε με, είναι πιο πολλά αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.
Το συνοπτικό πρόγραμμα της παράταξης μας το έχετε στα χέρια σας και είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο. Είναι πλήρες, σταθμισμένο, κοστολογημένο και ρεαλιστικό.

Και αυτό είναι το συμβόλαιο μας με όλους τους Καλύμνιους.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΎΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΛΟΥΖΉ

Δεν θέλω να σας κουράσω διαβάζοντάς όλο το πρόγραμμα. Θα σας αναφέρω όμως τις βασικές μας δεσμεύσεις κοιτώντας σας στα μάτια

 1. Επίλυση των θεμάτων καθαριότητας, Διαχείριση στερεών αποβλήτων, δημιουργία ειδικού ευέλικτου τμήματος καθαριότητας και περισυλλογής απορριμμάτων, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,δεματοποίηση, παύση καύσης σκουπιδιών, αποκατάσταση ΧΑΔΑ (Χωματερής).
  Βελτίωση ποιότητας νερού, κεντρική αφαλάτωση, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων, αποχέτευση τουριστικών περιοχών, κατασκευή κλειστών
  μονάδων βιολογικού καθαρισμού σε μικρότερους οικισμούς.
 2. Έγκαιρη προετοιμασία των τουριστικών περιοχών και παραλιών, αναβάθμιση των παραλιών(καθαριότητα, εφοδιασμός με κάδους, αποδυτήρια, τουαλέτες, ντούζ, συντήρηση, καλλωπισμός, συνεχής παρακολούθηση και διατήρηση των τουριστικών περιοχών ( ανάθεση σε ιδιώτη).
 3. Ορίζουμε Αντιδημαρχο Τουρισμού και λειτουργούμε Δημοτική Επιτροπή Αναρρίχησης.
 4. Ενίσχυση του αναρριχητικού τουρισμού. Ιδρυση Φορέα Διαχείρισης και προώθησης καταδυτικού,ορειβατικού, πεζοπορικού,προσκοπικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού , τουρισμού ΑΜΕΑ, κ.α
 5. Ανακαίνιση και Αξιοποίηση των ιαματικών θερμοπηγών (προσκληση εκδήλωσης ενδιαφεροντος για ιδιώτες ή με ΣΔΙΤ).
 6. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ συντήρηση και αναβάθμιση του στόλου των λεωφορείων, και μίσθωση μέσω Leasing 3 νέων λεωφορείων αύξηση δρομολογίων, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.
 7. Άμεση ανάθεση εκπόνησης Συγκοινωνιακής Μελέτης.
 8. Μελέτη για αποκατάσταση της αισθητικής και οικιστικής φυσιογνωμίας του νησιού.
 9. Προμήθεια υδροφόρου πυροσβεστικού σκάφους για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στον λιμένα.
 10. Επαρκής Δημοτικός φωτισμός σε όλο το οδικό δίκτυο και δημόσιους χώρους.
 11. Ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Μηχανικών Εμπ. Ναυτικού στα πλαίσια λειτουργίας της ΑΕΝ Καλύμνου, που εμείς ιδρύσαμε και λειτουργεί η Σχολή Πλοιάρχων Ε.Ν. και αναβάθμιση της σχολής δυτών (Εθνική Σχολή Δυτών).
 12. Ίδρυση Γραφείου Αποδήμων. Γιατί είμαστε δίπλα στους απόδημους και στα προβλήματα τους. ΚΡΙΣ Αλαχουζος
 13. Κατασκευή πολιτιστικού χώρου πολλαπλών χρήσεων και κλειστού Γυμναστηρίου για μπάσκετ και άλλα αθλήματα
 14. Συνεργασία με τους αλιείς, τους μελισσοκόμους και άλλα επαγγελματικά σωματεία για αντιμετώπιση προβλημάτων του κλάδου τους.
 15. Ίδρυση και Λειτουργία κεντρικής αγοράς για προώθηση προϊόντων του πρωτογενούς τομέα απο αλιείς & γεωργούς.
 16. Το πρόγραμμα για το Χωριό
 17. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΧΩΡΑΣ- Βελτίωση της προσβασιμότητας και αναπλαση.
 18. Δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων στάθμευσης
 19. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.
 20. ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
 21. ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΩΡΑΣ.
 22. ΑΝΕΚ :
 23. Στο τέλος άφησε την ΑΝΕΚ και τόνισε πως βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης και δήλωσε πως θα εκπονηθεί μελέτη άμεσα για την εξυγίανση της ενώ θα γίνει οικονομικός και διαχειριστικος έλεγχος.
 24. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νίκη είναι δεδομένη και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τους συνεργάτες του, που απαρτίζουν τον συνδυασμό